Мастърсът в Рим ще се проведе без публика

от в 20:10 на 30.07.2020
Марк Хаджижеков
Тъй като здравната ситуация все още е твърде нестабилна в Италия, властите решиха, че турнирът от серията „Мастърс 1000” в Рим (20-27 септември) ще се играе при закрити врата.

Това определено е тежък удар за надпреварата, която е принудена да се лиши от зрителите си. Изправени пред все още несигурната здравна ситуация в Италия, причинена от пандемията заради COVID-19, съответните власти решиха, че турнирът ще се проведе при затворени врата, тъй като те са счели, че не е разумно да се надяват, че хората ще успеят да спазват мерките и необходимата спциална дистанция, при положение че надпреварата се радва на около 17 000 зрители на ден.



  1. Италианската федерация, която твърди, че е намалила рисковете, доколкото е възможно, не е била изслушана от Научно-техническия комитет, който отговаря за решението. Комитетът призна, че се е повлиял от тежките случаи, свързани с Adria Tour, и играчите, които са дали положителна проба, както и от случаите, разкрити на турнирите, проведени в Съединените щати.




В допълнение Италия ще открие отново своите училища на 14-ти септември, няколко дни преди началото на квалификациите за „Мастърс” надпреварата в Рим.

Източник: Lequipe.fr


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мастърсът в Рим ще се проведе без публика Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook