Мастър по постоянство: Григор с изумително постижение през последните 10 години!

от в 11:36 на 16.04.2022
Мирела Николова

Най-успешният български тенисист Григор Димитров отново изуми всички ни с феноменалната воля за победа, която демонстрира в четвъртфиналния си двубой срещу Хуберт Хуркач в Монте Карло, благодарение на която намери място на втори полуфинал в Княжеството. Българинът бе изправен до стената, тъй като се намираше само на гейм от загубата, но проби в последния възможен момент, за да се поздрави с крайния успех след епична трисетова битка, продължила близо 2 часа и 30 минути.

Освен с класирането си за полуфиналите нашето момче може да се похвали и с постижение, което само един-единствен друг състезател е постигал, а именно достигане на четвъртфиналната фаза на турнир от сериите "Мастърс 1000" във всяка от последните 10 години. Родният ни представител изиграва първия си четвъртфинал на надпревара от подобна категория през 2013-а отново в Монте Карло, когато отстъпва на Рафаел Надал, а от този момент нататък не е пропускал нито един сезон, в който да не се класира за фазата на последните осем. 

Именно Рафа е и единственият друг играч, който може да се похвали с подобно постоянство, като неговата серия е дори още по-впечатляваща, тъй като началото ѝ е поставено преди цели 17 години на Мастърса в Маями през 2005 година. Новак Джокович, който притежава най-много трофеи от сериите "Мастърс 1000", засега отстъпва по този показател, тъй като през настоящата година не взе участие в турнирите в Индиън Уелс и Маями, а в Монако допусна поражение още в първия си двубой. Поредицата от четвъртфинали на Роджър Федерер пък бе прекъсната още през 2020 г.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мастър по постоянство: Григор с изумително постижение през последните 10 години! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | голямата тройка | григор димитров | любопитно | монте карло | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook