Мастърклас: Джокович изнесе тенис лекция срещу Вавринка и е 1/4-финалист в Рим!

от в 19:09 на 12.05.2022
Мирела Николова

Новак Джокович и Стан Вавринка са имали изключително оспорвани и драматични сблъсъци в миналото, но днешният им осминафинален двубой се превърна в истинска тенис лекция от страна на световния №1, който от първата до последната секунда на срещата доминираше събитията. Той не остави никакви шансове на завръщащия се след контузия швейцарец и след само час и 15 минути на корта оформи категоричното 6:2 6:2. Така той си гарантира участие в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където му предстои да се изправи срещу световния №9 Феликс Оже-Алиасим.

Мачът започна по кошмарен начин за Стан, чийто сервис напълно отсъстваше в началните минути, и след две двойни грешки предаде още дебютното си подаване. Въпреки лошия старт впоследствие Вавринка повиши нивото си и успяваше да пласира плътни удари от основната линия, което обаче далеч не бе достатъчно срещу топ поставения. Сърбинът бе неотразим на собствен сервис и владееше изцяло контрола, не позволявайки на опонента си дори да помисли за връщане на брейка.

Той не спря да бъде изключително агресивен в противниковите подавания и наказваше всеки един по-плитък начален удар, което в комбинация с честите непредизвикани неточности от ракетата на швейцареца доведе до дублиране на пробива за 5:2 и скоропостижен успех за фаворита в откриващия сет.

Водачът в ранглистата продължи да доминира събитията на корта и във втората част, чието начало бе поставено от маратонски сервис гейм на по-нискоранкирания тенисист. Въпреки че бе намалил броя на непредизвиканите си грешки, швейцарецът не успяваше да устои на високото темпо, налагано от именития му съперник, и отново се оказа изоставащ с пробив още в самото начало на сета.

Последваха две неубедителни подавания за Ноле, в чиято игра започна да се прокрадва известно количество грешки, благодарение на които трикратният шампион от Шлема получи 3 шанса за рибрейк. Точно в тези моменти обаче първият поставен продуцираше най-добрия си тенис и безпроблемно отрази открилите се възможности пред опонента, за да опази аванса си. Не след дълго Новак отново навлезе в безпогрешен ритъм и така станахме свидетели на втори пробив в неговия актив, след който преднината му набъбна до 4:1 и оттам насетне изходът на срещата бе до голяма степен предрешен.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мастърклас: Джокович изнесе тенис лекция срещу Вавринка и е 1/4-финалист в Рим! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | рим | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook