Мастърклас по борбеност: Синер спаси 3 мачбола и започна с драматичен успех в Мадрид!

от в 15:12 на 02.05.2022
Мирела Николова

Яник Синер бе напът да се сбогува с Мастърс надпреварата в Мадрид още след откриващия си двубой, но демонстрира изумителна психическа устойчивост и успя да сътвори страхотен обрат над Томи Пол, за да открие кампанията си в испанската столица с успех. Младокът бе изправен до стената и трябваше да спаси цели 3 мачбола във втората част, но в крайна сметка наложи волята си след точно 3 часа игра и крайното 6:7(4) 7:6(4) 6:3. Така той си осигури място във втория етап на турнира, където го очаква сблъсък срещу Алекс де Минор.

Италианецът навлезе отлично в двубоя и благодарение на дълбоките си и високоскоростни удари успяваше да предизвиква неточности от страна на противника. Това му помогна пръв да достигне до реализирането на пробив в шестия гейм, който впоследствие бе затвърден след поредното безупречно подаване на Синер, за да може младокът да развие преднината си до 5:2. Сервирайки за спечелване на сета обаче, световният №12 претърпя сериозна криза в играта си, което откри пред Пол възможност за връщане на брейка в последния възможен момент, от която той не се поколеба да се възползва. Не след дълго паритетът в геймовете бе възстановен и остана непокътнат до края на частта, което наложи изиграването на тайбрек. Там американецът стартира по безапелационен начин, спечелвайки първите 5 точки, след което бе само въпрос на време да завърши обрата в сета.

Повлиян от пропиления аванс в предходната част, Синер продължи да допуска изобилие от грешки, които му костваха изоставане от ранен пробив и 0:3. Последва серия от безапелационни подавания за двамата, поради което съвсем скоро преднината на Пол набъбна до 5:2. Точно тогава обаче италианецът възкръсна като феникс от пепелта и изостри значително своите удари, благодарение на което осъществи пробив в деветия гейм, отразявайки 2 мачбола, за да оцелее в мача. При 5:6 десетият поставен отново бе изправен до стената, но спаси още една отворила се възможност пред съперника за спечелване на мача и станахме свидетели на нов тайбрек. Подобно на срещата дотук, дългият гейм се развиваше изключително равностойно, но в края му Яник показа по-здрави нерви и съумя да изравни отделните части.

Решителният трети сет стартира с бързо спечелени подавания от сервиращите, преди 12-ият в света да вдигне оборотите и да реализира пробив в четвъртия гейм. Италианецът умело дочакваше удобния момент, в който да ускори топката и да завърши с печеливш удар, което бе в основата на успешното му представяне до края на срещата, дошъл след точно 3 часа престой на корта.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мастърклас по борбеност: Синер спаси 3 мачбола и започна с драматичен успех в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
atp | мадрид | Обзори | томи пол | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook