Мастърс шампион с причина: Рубльов премина с лекота през първия си опонент в Баня Лука

от в 17:20 на 20.04.2023
Владислав Риждов

Андрей Рубльов завоюва най-голямата титла до момента в кариерата си през изминалата седмица на турнира в Монте Карло, показвайки желязна психика във финала, за да победи Холгер Руне. Само няколко дни след триумфа си в Княжеството, руснакът се завърна обратно на корта в Баня Лука в преследване на нов трофей, бидейки в ролята на защитаващ шампион от миналата година - припомняме, че тогава надпреварата от сериите 250 се проведе в Белград. Първото предизвикателство за най-новия "Мастърс" шампион в Босна и Херцеговина бе Хуан Пабло Варияс, който надигра талантливия гранцузин Юго Гастон в първи кръг. Представителят на Перу бе постигнал нелоши резултати от началото на сезона, но днес не успя да се противопостави на мощта на своя съперник и Рубльов го разгроми с 6:2 6:2.

Световният номер 6 започна по прекрасен начин мача, налагайки типичния си агресивен стил на игра още от самото начало. Вторият в схемата на бърза ръка достигна до два шанса за брейк и въпреки че Варияс успя да изравни резултата, пробивът бе факт след двойна грешка от ракетата на южноамериканеца. Рубльов продължи да играе с настроение, наказвайки всяка един по-плитък удар на своя съперник с топовния си форхенд. Макар и да изпита леки затруднения при затвърждаването на аванса си, руснакът съвсем скоро направи разликата в резултата още по-голяма, преди комфортно да сложи точка на дебютния сет, доближавайки се само на още една част от успешното начало на защитата на трофея.

След почивката събитията на корта не придобиха почти никаква разлика. Действащият шампион продължи да бъде безмилостен към съперника си със своите удари от дъното на корта, а в представянето му не си личеше и капка умора от тежките мачове, които имаше в Монте Карло. Руснакът наложи доминацията си още в дебютните минути на частта и за отрицателно време вече водеше с 4:1 в геймовете. Последва миг на разсейване от страна на фаворита и Варияс имаше шанс да намали изоставането си, но Рубльов намери начин да обърне подаването си, преди окончателното да се поздрави с шестата си поредна победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мастърс шампион с причина: Рубльов премина с лекота през първия си опонент в Баня Лука Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | атп | баня лука | обзор | хуан пабло варияс

Коментари





Следвайте ни в Facebook