Мастърсът в Шанхай: Шампион от Шлема и олимпийски медалист напуснаха борбата в първия ден

от в 20:06 на 02.10.2024
Елеонора Александрова

Днес станахме свидетели на един от най-запомнящите се финали за сезона, а именно този между Яник Синер и Карлос Алкарас в Пекин, но колелото продължава да се върти и същото време започнаха мачовете от първия кръг на Мастърса в Шанхай, като още днес две големи имена напуснаха надпреварата, в лицето на  Марин Чилич и Пабло Кареньо Буста

Преди само една седмица хърватинът изживя същинска тенис приказка в Ханджоу, ставайки най-нискоранкираният ATP шампион в историята (под номер 777 в световната ранглиста), като по пътя си победи трима представители на топ 50, показвайки че близо 2-годишното отсъствие не се е отразило негативно на качеството на неговата игра.

Днес обаче шампионът на US Оупън през 2014-та година претърпя поражение от младия френски талант, Артур Казо (световен номер 92) с 6:4 6:4 за 1 час и 37 минути игрово време.

Срещата започна добре за балканския ветеран, който реализира пробив още в първия сервис гейм на опонента си, но постепенно 1/8-финалистът от Аустрелиън Оупън обърне съотношението на силите в своя полза и спечели откриващия сет с 6:4.

Двамата тенисисти продължиха да водят равностойна битка във втората част, като обаче отново 22-годишният тенисист направи разликата с един пробив в петия гейм и по този начин представителят на топ 100 се поздрави с победата и място във втория кръг, където вече се включват поставените играчи и той ще премери сили със своя сънародник и финалист от Токио - Уго Юмбер.

Завръщането на Пабло Кареньо Буста след година и половина отсъствие също даваше отлични плодове през последния месец и бившият номер 9 напомни за себе си с класиране за полуфиналите на ATP 250 турнира в Уинстън Салем, а през миналата седмица спечели сет срещу Андрей Рубльов и в момента е на крачка от завръщане сред първите 200.

Днес бронозивят медалист от Токио загуби в два сета от последния тенисист, победил Карлос Алкарас - Ботик ван де Зандхулп в два сета - 7:6(5) 6:2.

Двамата тенисисти печелеха скоропостижно подаванията си в първия сет, а единствения брейкбол дойде при 5:4 в полза на Кареньо-Буста, ала той бе отразен и така се стигна до тайбрек.

Нидерландецът пое инициативата още в самото начало и си осигури достатъчно солидна преднина, за да спечели дългия гейм със 7:5, а оттам насетне Ван де Зандсхулп показа стабилна игра във втората част, където на два пъти отмъкна подаването на бившия шампион от Мастърса в Монреал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мастърсът в Шанхай: Шампион от Шлема и олимпийски медалист напуснаха борбата в първия ден Елеонора Александрова
Теми:  
atp | артур казо | марин чилич | Обзори | шанхай мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook