Матадора не забрави своя наследник: Надал с послание към Алкарас след триумфа му

от в 12:37 на 12.09.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас често бива определян като наследник на Рафаел Надал, имайки предвид как тийнейджърът стриктно следва стъпките на легендарния испанец и дори надминава постиженията на Матадора. Снощи 19-годишният тенисист отново намери място в историята, след като триумфира на Откритото първенство на САЩ след победа над Каспър Рууд във финалната битка, което го изстреля на лидерската позиция в световната ранглиста, превръщайки го в най-младия №1 в Откритата ера на тениса.

В момента на триумф заваляха множество поздравления към младата суперзвезда, а сред първите, които му отдадоха заслуженото, бе именно Надал, който секунди след края на финала отправи поздравления към по-младия си сънародник, а също така не пропусна да поздрави и финалиста, който тренира в неговата академия.

"Поздравления, Карлос, за първата ти титла от Големия шлем и достигането до номер едно в света, което е кулминацията на този страхотен сезон, който е само първият такъв от многото, които ти предстоят! Невероятни усилия, Каспър! Много се гордея с теб! Нещата не се развиха по желания от теб начин днес, но ти направи един великолепен турнир и сезон! Продължавай в същия дух и занапред!", гласеше посланието, което рекордьорът по "мейджър" трофеи отправи към по-младите си колеги.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Матадора не забрави своя наследник: Надал с послание към Алкарас след триумфа му Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | карлос алкарас | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook