Матео Беретини: Дори не съм си помислял да си мечтая, че ще стигна дотук

от в 20:18 на 09.07.2021
Калоян Соколов

Матео Беретини е първият италианец в историята, който се класира за финала в историята на Уимбълдън, а преди него единствено Никола Пиетранджели и Адриано Паната са достигали до тази фаза в надпревара от Големия шлем. Самият Матео беше изключително развълнуван след успеха си, като сподели следното на последвалата си пресконференция:

За емоциите преди и по време на двубоя:

Справих се отлично със ситуацията. Бях уверен и знаех, че мога да спечеля. Категорично изиграх най-силния си мач досега, така че няма как да не бъда щастлив от представянето си. Допуснах да загубя третия сет, само че усещах как съм по-добрия играч и си казах, че ако продължа така, то няма как да не спечеля.

За чувството да е първият италианец на финал в историята на Уимбълдън:

- Щях да се чувствам страхотно да съм на финал, дори да не съм първият в историята. Започнах годината чудесно, после имах контузия, но се завърнах още по-силен и мисля, че заслужих мястото си тук. Не съм си и помислял да мечтая за подобен развой на събитията, само че тепърва имам работа за вършене.

За връзката му с Адриано Паната:

- Той бе един от първите, които ме поздравиха за успеха. Навремето съм играл двойки с него в клуба му и той тогава ми каза, че един ден ще мога да сервирам с 220 километра в час. Тогава не повярвах, ала впоследствие видях какви постижения има този човек и си помислих как наистина може да бъде прав и действително беше така.

За присъствието на цялото му семейство в неговия бокс:

- Това значи всичко за мен, защото точно благодарение на тези хора съм започнал да играя тенис. Помня семейните ни почивки, на които всички носехме своите ракети и е невероятно емоционално да сме заедно в такъв момент.

За неделния ден, в който Италия излиза на финала на Европейското първенство, а Матео в този на Уимбълдън:

- Хората у дома определено ще трябва да си купят хубав телевизор. Ситуциаята е наистина специална, защото не можахме да се класираме за Световното първенство и това е огромен шанс да се завърнем обратно на върха в този спорт. Задължително ще гледам мача, ако имам възможност и се надявам сънародниците ни да имат много поводи за радост.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Матео Беретини: Дори не съм си помислял да си мечтая, че ще стигна дотук Калоян Соколов
Теми:  
atp | матео беретини | Пресконференции | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook