Матео Беретини относно Джокович и ситуацията с Adria Tour

от в 15:13 на 14.07.2020
Диана Андреева

Италианската тенис звезда Матео Беретини е абсолютно сигурен, че световният номер 1 Новак Джокович е имал изцяло добри намерения, когато е взел решение да организира Adria Tour, но за съжаление събитието е завършило бедствено.


Джокович, организаторът на Adria Tour, имаше желание да доведе някои от най-големите имена в тениса в четири страни на Балканите, но проектът му не приключи по начина, по който той се надяваше.


Точно преди финала на събитието в Задар, първата ни ракета Григор Димитров обяви, че е дал положителна проба за COVID-19 и организаторите отмениха двубоя за титлата. Все пак вчера стана ясно, че Гришо е по-добре.


Беретини


След положителния тест на Григор, всички участници в събитието бяха тествани, като се установи, че има и други тенисисти с COVID-19, включително сърбинът Новак Джокович.


17-кратният шампион от Големия шлем не се интересуваше от печалбата в Adria Tour, тъй като той обяви, че всички събрани средства от събитието ще бъдат дарени на благотворителни организации.



"Честно казано, не ми е приятно да разпитвам Джокович по този въпрос. Според мен като цяло той винаги е работил с добри намерения и в интерес на останалите.


Разбира се, при тези обстоятелства Джокович направи грешка и за имиджа на тениса това беше лоша ситуация, която се надявам да не повлияе на бъдещите решения.


Но Ноле призна, че е сбъркал и се извини, като заяви, че съжалява.“, каза Беретини пред La Gazzetta dello sport, цитиран от Sportface.




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Матео Беретини относно Джокович и ситуацията с Adria Tour Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook