Матео Беретини разочарова местната публика и триумфира в Куинс!

от в 18:23 на 20.06.2021
Мирела Николова

Матео Беретини е новият шампион в Куинс! Това стана факт след трисетов успех на италианеца над местния представител Камерън Нори с 6:4 6:7(5) 6:3 за близо 2 часа престой на корта. Световният №9 демонстрира страхотни качества на тревната настилка по време на цялата седмица и заслужено се поздрави с пета АТР титла в кариерата си.

Откриващият сет се развиваше комфортно за сервиращите, като единствената точка за пробив, на която станахме свидетели, бе в петия гейм, когато благодарение на дълбоките си ретури Беретини реализира първият брейк в двубоя. Оттам насетне той нямаше проблеми да задържа подаванията си до края на сета и скоропостижно излезе напред в общия резултат.

Двамата тенисисти запазиха високия си процент на спечелени точки на първи сервис и печелеха рутинно своите сервис геймове, като беше истинска рядкост посрещащият тенисист да вземе дори точка в противниково подаване. При 4:4 италианецът се сдоби с 2 възможности за пробив, които се явяваха и като скрити мачболи, но началният удар на Нори не го предаде и британецът се измъкна от напрегната ситуация. До края на частта пробиви липсваха, което наложи изходът ѝ да бъде решен в тайбрек, където ранен минипробив в сметката на Камерън предопредели изиграването на трети решителен сет.

Той отново стартира с изявено преимущество за сервиращите, които поемаха контрола върху разиграванията благодарение на перфектно пласираните си сервиси. В шестия гейм Беретини постави под напрежение опонента си, но Нори показа характер и отново се спаси от инкасирането на брейк. Италианецът обаче продължи да оказва натиск върху представителя на домакините, като този път усилията му се увенчаха с успех и така жадуваният пробив бе налице. Сервирайки за титлата, Матео бе повече от категоричен и не позволи на съперника си да спечели дори точка, за да триумфира в Куинс за първи път в кариерата си!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Матео Беретини разочарова местната публика и триумфира в Куинс! Мирела Николова
Теми:  
atp | куинс | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook