Матс Виландер: Без съмнение Мъри е фаворитът на US Open

от в 18:04 на 28.08.2016
Георги Христов

Коментаторът на Eurosport Матс Виландер изрази мнение, че не световният №1 Новак Джокович, а Анди Мъри се явява главен фаворит за титлата на Откритото първенство на САЩ. Надпреварата в Ню Йорк започва в понеделник.

"Без съмнение Мъри е фаворитът на US Open за мен. Той пристига тук с много увереност след печеления златен медал на Олимпийските игри. Той е №2 в света, игра финал в Синсинати и е в добра форма.

"След това не можем да пропуснем Джокович, който е №1. Кои са останалите претенденти? Раонич, Нишикори или Чилич," заяви шведът, който също смята, че Рафа Надал е играл твърде много в последно време и няма да има сили да издържи на двуседмичния маратон.

Виландер не е уверен, че скоро ще настъпи период, в който някой от младоците ще може да наруши доминацията на Джокович и Мъри. "Има няколко добри млади играчи, но никой не е като Анди и Новак."

Подобна е оценката му и за ситуацията в женския тенис. "Докато тя продължава да се състезава, ми е трудно да си представя, че Серина Уилямс няма да е №1".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Матс Виландер: Без съмнение Мъри е фаворитът на US Open Георги Христов
Теми:  
us open | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook