Матс Виландер: На Григор Димитров му липсва нещо и не мога да разбера какво точно е то

от в 09:38 на 06.06.2023
Калоян Соколов

Двубоят между Григор Димитров и Александър Зверев се очакваше с огромен интерес и всички ние се надявахме да станем свидетели на първото класиране за 1/4-финалите на Ролан Гарос в кариерата на най-добрия български тенисист, само че той се представи много под обичайното си равнище и заслужено отстъпи в три сета. Матс Виландер пък отправи известни критики към игровия план на родния ни представител и посочи какво го спира към това да е на върха в спорта:

"Зверев стартира страхотно и беше изключително уверен в себе си, защото неговият противник не играеше добре и за Саша беше достатъчно да връща топката обратно в корта и да сервира добре. Наистина не мога да разбера защо Димитров не спечели този втори сет и допусна подобни леки грешки. Беше невероятно как пропусна онова високо високо форхенд воле в толкова ключов момент от втората част. На него просто нещо му липсва, а така и не мога да разбера какво е то, изключвайки  липсата му на постоянство.

Той превъзхожда като атлет огромна част от останалите играчи и не мога да разбера защо трябва да се опитва да удря топката толкова силно. Не мисля, че трябва да се опитва да прави толкова уинъри в подобен мач. Да, постоянството е сериозен проблем за него, но това е, защото понякога иска да направи твърде много с отиграванията си. Понякога допуска и непредизвикани грешки, когато изпълнява своя слайс, а това е недопустимо на най-високото ниво в тениса, тъй като говорим за много лесен удар. Не смятам за удачно да е чак толкова агресивен, като се имат предвид атлетическите му дадености.

Роджър Федерер веднъж каза, че е започнал да печели на по-късна възраст спрямо Лейтън Хюит и Анди Родик, защото му е било трудно да овладее твърде богатия си тенис арсенал и е имал проблеми с това да избере какъв удар да използва в дадена ситуация. Впоследствие обаче той разбра как да играе по най-правилния за себе си начин, докато не знам дали това е точно така при Григор" - коментира бившият номер едно в света.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Матс Виландер: На Григор Димитров му липсва нещо и не мога да разбера какво точно е то Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | матс виландер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook