Матс Виландер: Вавринка ще победи Джокович

от в 03:03 на 11.09.2016
Теодор Кафеджиев

Експертът на "Евроспорт" Матс Виландер даде любопитна прогноза за днешния финал на Откритото първенство на САЩ. Според него Стан Вавринка отново ще поднесе сензация като надиграе световния №1 Новак Джокович в турнир от Големия шлем.

"Според мен Вавринка е единственият, който може да надиграе със сила Джокович. Другият е Хуан Мартин дел Потро. Той винаги намира момента, за да го атакува. Форхендът на Вавринка е по-добър при по-висока топка. Стан може да го бие със сила - спомнете си финала на "Ролан Гарос". Новак се стегна и загуби. Мачовете между двамата са най-красивите, които съм коментирал.

"Мисля, че Стан Вавринка с малко е фаворит. Заради случилото се на "Ролан Гарос". На твърди кортове той има още по-добри шансове. Не знам как се чувства Новак с оглед развоя на мачовете му. Той каза, че има какво да подобри. Мисля, че Стан ще победи в четири или пет сета. В Сърбия най-вероятно няма да ме харесват сега," коментира Виландер.

Самият Джокович сподели преди двубоя, че не мисли за евентуалните рекорди, които може да подобри занапред, а е концентриран единствено върху битката с швейцареца.

"В последните мачове нивото ми се вдигна. Все още има какво да подобря в играта си. Има какво да се желае. Винаги играем със Стан в крайните етапи на турнира. Той успява да повиши нивото си в хода на състезанията. Дори и тук го показа, след като се наложи да спасява мачбол.

"Искам да спечеля още титли от Големия шлем. Ще бъде историческо постижение да взема 17 или повече. Не забравяйте, че Рафа и Роджър още играят. Концентрацията ми е върху настоящето. Искам да остана здрав и да се предпазя от контузии," пожела си Новак в интервю за "Евроспорт".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Матс Виландер: Вавринка ще победи Джокович Теодор Кафеджиев
Теми:  
us open | новак джокович | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook