Матс Виландер: Загубите на Джокович вече трябва да спрат да ни изненадват

от в 20:55 на 05.09.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович беше надигран от Алексей Попирин още в третия кръг на US Open, което беше прието като огромна сензация от тенис обществеността, но Матс Виландер гледа в перспектива на нещата и според него това е естествен ход на събитията. Според 7-кратният шампион подобни загуби на "Джокера" ще зачестяват и не бива да бъдат приемани като нещо толкова сензационно, имайки предвид напредналата спортна възраст на сърбина:

"Това просто ни напомня, че и Джокович е човешко същество. Неговата основна цел беше златото на Олимпиадата и я изпълни. Не забравяйте, че той е на 37 години и претърпя операция на коляното във възможно най-лошия момент и въпреки това стана олимпийски шампион.

Той вече е в един етап от кариерата си, където трябва да приоритизираш турнирите и просто не е възможно за него да се съревновава и да печели всяка една седмица срещу млади момчета като Синер и Алкарас. В известен смисъл е добре за Джокович, че сега ще има малко по-дълга пауза, за да бъдве свеж за края на сезона и да се превърне отново в 27-годишната си версия, която е все още в него, но просто може да ни показва само в определени моменти.

Новак си остава претендент за всяка една голяма титла, но никой не може да се пребори с времето и трябва да спрем да се изненадваме, когато той губи мачове, а по-скоро да бъдем изненади от това как все още е способен да печели турнири" - споделя бившият номер едно пред камерата на Евроспорт.

Източник: We Love Tennis

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Матс Виландер: Загубите на Джокович вече трябва да спрат да ни изненадват Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | любопитно | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook