"Май*ата ти": Моментът, в който Медведев можеше да бъде дисквалифициран на Уимбълдън (видео)

от в 09:07 на 13.07.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев беше на косъм от дисквалификация на Уимбълдън. Руснакът е известен със своя буен нрав и често е преминавал границата по отношение на поведението си към съдиите на стола, а тази негова черта излезе наяве по време на полуфиналния му сблъсък срещу Карлос Алкарас през вчерашния ден. Скандалната ситуация се разви в деветия гейм на първия сет, когато Медведев сервираше при 5:3 и беше изправен пред точка за пробив. Тогава Алкарас прибегна до къса топка, която му спечели точката, но световният номер 5 беше на съвсем друго мнение и настояваше, че е достигнал топката навреме и тя не е отскочила два пъти от неговото поле.

"Май*ата ти, Май*ата ти, Май*ата ти" - повтори неколкократно московчанинът по адрес на главната съдийка Ева Асдераки, която веднага повика супервайзера на турнира, но в крайна сметка нещата за бившия шампион от US Open се разминаха единствено с предупреждение за неспортсменко поведение.

Впоследствие Медведев заяви, че не е казал нищо толкова прекалено и призна как не е сигурен дали топката е тупнала два пъти, но си е спомнил, че същата съдийка го е ощетила при сходна ситуация при загуба от Марин Чилич на Ролан Гарос и това е провокорило неговата невъздържана реакция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Май*ата ти": Моментът, в който Медведев можеше да бъде дисквалифициран на Уимбълдън (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook