Майкъл Чанг: Има едно нещо, което бих променил относно времето си на тура - манталитета ми

от в 20:16 на 20.05.2020
Диана Андреева

Бившият шампион на Ролан Горос и №2 в света Майкъл Чанг е най-новият играч, който ще бъде представен в платформата „Зад ракетата“, създадена от Ноа Рубин, където тенисисти споделят своите истории.

Чанг, който сега е на 48 години, беше най-младият играч в историята на мъжкия тенис, спечелил турнир от Големия шлем, триумфирайки на Ролан Гарос през 1989 г. на 17 години и 95 дни.

Той сподели, че ако имаше едно нещо, което би променил относно времето си в тура, това би бил манталитетът му:

„Мисля, че вероятно има едно нещо, което бих променил относно времето си на тура - манталитета ми.

"Докато играете - сезон след сезон, не осъзнавате колко бързо минава времето Мисля, че понякога си играеш и си мислиш: „Добре, свърших с тази година, сега ми предстои следващата. “

Чанг

"Станах професионалист малко преди 16-ия си рожден ден и се пенсионирах малко преди да навърша 32. Тези години просто минаха толкова бързо, като един миг.

Сега като погледна назад, мога да се наслаждавам на някои моменти малко повече, като спечелването на различни турнири.

Мисля, че понякога печелех някое събитие  и ако то е по-малък турнир, всъщност изобщо не се сещах повече за него. Просто си казвах: „Добре, беше страхотен турнир, аз го спечелих. Сега предстои следващата седмица."

Ако можех да върна времето назад, вероятно бих отделил повече моменти да се наслаждавам на класирането ми под номер две в света.

Също така може би съм променил манталитета си в определени аспекти на тренировките. Ако знаех, че ще играя професионално повече от петнадесет години, вероятно щях да подхождам към тренировките различно.

Днес играчите на тура имат голямо дълголетие благодарение на това как се грижат за телата си. Много момчета в Топ 10 вече могат да играят до средата или края на 30-те. Със сигурност не сте виждали това в моето поколение. "

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Майкъл Чанг: Има едно нещо, което бих променил относно времето си на тура - манталитета ми Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook