Маю със страхотна победа над Вавринка; Кирьос откри сметката си на трева

от в 17:52 на 20.06.2019
В


Никола Маю срещна много трудности, но в крайна сметка елиминира Стан Вавринка в оспорван сблъсък. Специалистът на трева - Маю игра силно през целия двубой и след 3:6 7:5 7:6(2) спечели мача и си осигури място на четвъртфиналите.



В играта на Вавринка за пореден път блестеше красивият му плосък бекхенд, а той служейки си и навреме с силния си и перфектно насочен серивис, той спокойно контролираше играта повреме на подаванията си, а това му осигуряваше и безпроблемните сервис геймове почти до средата на втория сет. От другата страна на корта обаче Маю не се даваше и често служейки си с любимата си комбинация сервис-мрежа постоянно държеше опонента си под напрежение и във важните моменти успяваше да си осигури лесни точки. Първата част отиде в сметката на Стан благодарение на ранен пробив, докато на другия полюс във втория Мая изчака до последно, за да може при 6:5 да нанесе късен удар над разконцентрирания Вавринка.



В решаващия сет Стан започна отново колебливо и беше на силно разконцентриран, като поради това бе на косъм да изостане с ранен пробив и 2:0 след като допускайки няколко последователни грешки натрупа пасив от 0:40. Сервисът обаче отново дойде в помощ на швейцареца и без да загуби точка повече той откри сметката си. Впоследствие обаче първия пропукал се беше французинът, а това стана факт след като Вавринка с нечовешки минаващ от бекхенд успя да пробие.

https://twitter.com/TennisTV/status/1141398415277985795?s=19

И както всичко вървеше добре, а Стан бавно напредваше към победата, изведнъж след няколко поредни неточности в играта си и хубави атаки към мрежата на Мая при 5:4, специалистът на двойки хвана последния влак и остана в срещата. Така закономерно, в крайна сметка се стигна до тайбрейк, а там щеше да стане ясно кой ще бъде съперника на Жил Симон на 1/4-финалите.

В дългия гейм първоначално след непредизвикана на Стан, Маю дръпна с ранен минибрейк, а преди почивката французинът успя да си вдъхне нова доза съмучувстиве след като спечели нечовешка точка на мрежата. Силен ретур на Никола дори му даде допълнителен аванс и след поредното си прекрасно излизане на мрежата, той успя да наниже и втори брейк, а по този начин впоследствие, след нови две точки, по категоричен начин след 7:2 да затвори срещата.

https://twitter.com/TennisTV/status/1141719342675087365?s=19

Макар и да срещна трудности Ник Кирьос записа първа победа през сезона на трева. Това стана факт след като австралиецът елиминира Роберто Кабая Баеня в два сета 7:6(4) 6:3.

През първата част до 5:4 в полза на Ник, никой нямаше дори възможност за пробив, но за сметка на това тук Кирьос изпусна две възмжности равнистойни на сетболи, както и в 11-тия гейм нови две такива се изплъзнаха на австралиеца. Все пак Кирьос нямаше защо толкова да съжалява, защото в тайбрека, въпреки многото минибрейкове, именно той в крайна сметка излезе победител.

През втората част Ник продължи да има пререкания на корта, а видимо основния, на който се дразнеше австралиецът беше самият той, а дори се виждаше видимо раздразнението у австралиецът, когато показваше по-слаба игра в някое от разиграванията. Все пак отново класата на Кирьос на тревната настилка блесна и той успя след 6:3 да затвори срещата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маю със страхотна победа над Вавринка; Кирьос откри сметката си на трева В

Коментари





Следвайте ни в Facebook