Мечтан 1/2-финал в София: Руне си осигури среща със защитаващия шампион Синер

от в 22:01 на 30.09.2022
Калоян Соколов

Най-младият участник от основната схема на Sofia Open продължава своя поход към финала. Холгер Руне демонстрира превъзходството си над беларусина Иля Ивашка, който два дни по-рано отстрани Григор Димитров в последователни части. Мачът започна добре за младия датчанин, като още във втория гейм имаше точка за пробив, но до него така и не се стигна, след като Ивашка показа страхотен сервис. В петия гейм на първия сет Руне успя да стигне до пробив, благодарение на страхотната си игра от бекхенд. Обикновено ретурът на Иля Ивашка е едно от основните му оръжия, но днес не бе на необходимото ниво, което помогна на скандинавеца да спечели пет последователни гейма и съответно първия сет с 6:2. 

Втората част започна сравнително равностойно, като третият гейм продължи малко над 13 минути, в които Ивашка успя да спаси четири точки за пробив. За непоставения състезател бе изключително трудно да осъществи брейк, тъй като Руне не направи нито една двойна грешка, а играта му на мрежата бе на много високо равнище. Двамата тенисисти направиха няколко много атрактивни разигравания, които повишиха емоциите в близост до корта и вдигнаха публиката на крака. Паритетът продължи да властва на корта до 5:5, но изведнъж датчанинът допусна изненадващ пробив и загуби втория сет с 5:7.

В решаващата част на двубоя Руне заигра много вариативно, използвайки много къси топки, на които Ивашка нямаше как да се противопостави и така допусна пробив още в третия гейм. Беларусинът бързо се върна в мача, връщайки пробива още в ответния гейм. В края на частта датчанинът спечели противниковото подаване, показвайки невероятно добър ретур.

В крайна сметка Руне показа по-стабилен тенис и си заслужи място в полуфиналите, където ще се изправи срещу двукратния шампион и фаворит в турнира Яник Синер. Това е третото най-добро постижение за Руне през годината, след като спечели титлата на турнира в Мюнхен през май месец, а в началото на юни достигна до пристижен четвъртфинал на Ролан Гарос. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтан 1/2-финал в София: Руне си осигури среща със защитаващия шампион Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | Иля Ивашка | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook