Мечтан дебют: Адриан Андреев донесе първата българска победа на тазгодишния US Open!

от в 07:09 на 23.08.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев откри победоносно българското участие на US Open. Родният ни представител никога досега не беше участвал в пресявките на надпреварата в Ню Йорк, но това по никакъв начин не повлия на неговото представяне и той направи страхотен дебют, надигравайки босненеца Нерман Фатич с рутинното 6:3 6:4.

Интересното е, че световният номер 195 също дебютираше в квалификациите на турнира, като това всъщност беше първата му изобщо поява на "мейджър" ниво и видимо напрежението не му понесе по най-добрия начин. Следващото изпитание пред Андреев пък ще е осмият поставен Борна Гойо (световен номер 106), който имаше ключова роля за достигането на Хърватия във финала за "Купа Дейвис" преди две години, а ако втората ни ракета се справи със съпротивата на Гойо, то това ще му позволи да достигне до финалния кръг в пресявките на състезание от Шлема за трети път през сезона.

Началото беше вихрено за Ади, който веднага реализира пробив и се откъсна напред с 3:0 гейма. Нашият сънародник спокойно можеше да удвои преднината си, тъй като разполагаше с брейкболи във всяко едно от следващите две подавания на Фатич, само че миналогодишният шампион в Сибиу съумя да се измъкне от трудното положение и застави Андреев да сервира за спечелването на сета. Тогава българинът прояви известни колебания, което доведе до изоставане с 15:30 от негова страна, но той бързо се мобилизира и спечели следващите три точки, за да поведе в отделните части.

Адриан стартира също толкова добре и във втория сет, където в самото начало отмъкна съперниковия сервис, след което безпроблемно затвърди своето предимство, за да поведе с 3:1. Последваха трудни минути за родния ни представител, който трябваше да отразява общо три точки за пробив, ала това по никакъв начин не го притесни и в крайна сметка Фатич не можа да реализира нито един брейк в хода на мача, чиято развръзка дойде много скоро и Адриан Андреев можеше да се поздрави с първата си победа в пресявките на US Open.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтан дебют: Адриан Андреев донесе първата българска победа на тазгодишния US Open! Калоян Соколов
Теми:  
us open 2023 | адриан андреев | бгтенис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook