Мечтан дебют при юношите: 14-годишният Иванов се разправи с батковците и вдигна купата в Манакор!

от в 09:08 на 13.02.2023
Калоян Соколов

Иван Иванов е несъмнено един от най-талантливите състезатели при подрастващите, като през миналия сезон беше избран за тенисист номер едно на Европа до 14 години. Българинът завоюва трофея в своята възрастова група на "Ориндж Боул" през миналия декември и беше възнаграден с два "уайлд карда" за участие на фючърси в академията на Рафаел Надал, където нашият сънародник се подготвя целогодишно.

Иван оползотвори чудесно възможността и записа цели три победи във въпросните състезание, макар че не можа да се добере до първата си точка за световната ранглиста на сингъл. Впоследствие пък тийнейджърът се включи в юношеско състезание от първа категория (най-високата възможна), което отново се проведе в Манакор.

Досега Иван нямаше никакъв опит при юношите, като беше изиграл само една подобна надпревара в живота си и то от по-нисък ранк, но записа четири поредни победи, за да достигне до финала, където надви местния представител Рафаел Йодар с 3:6 6:4 6:4 и завоюва дебютната си купа на това ниво.

Любопитна подрбност е, че в схемата не фигурираше нито един по-млад участник от Иванов, който победи редица момчета с 3 или 4 години по-големи от него и до финала беше загубил само един сет, а там навакса изостава от 4:6 0:3, за да постигне най-забележителния си триумф на корта към този момент.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтан дебют при юношите: 14-годишният Иванов се разправи с батковците и вдигна купата в Манакор! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | иван иванов | юноши

Коментари





Следвайте ни в Facebook