Мечтан дебют в основната схема: Томова сграбчи шанса си и се класира за втория кръг в Маями!

от в 01:46 на 22.03.2023
Мартин Петков

Виктория Томова получи своя втори шанс от съдбата, след като макар и да загуби мача си за влизане в основната схема на WTA 1000 надпреварата в Маями, то след отказването на Лорън Дейвис късметът ѝ се усмихна и тя за дебютен път в кариерата си намери място в същинската част на състезанието като "щастлива губеща". Броени часове след новината пък българката трябваше да излезе на корта за сблъсъка си от откриващия кръг, в който се завърна на два пъти от пробив пасив в първия сет, за да надделее над квалификантката и бивша номер 26 Анна Каролина Шмиедлова след час и 29 минути игра - 7:5 6:2. По този начин първата ни ракета при дамите се класира за втория етап в турнира, където ще търси своя реванш за поражението си на миналогодишния Ролан Гарос от 30-ата поставена в схемата и бивша финалистка от Аустрелиън Оупън - Даниел Колинс.

Още от началните минути в двубоя словачката задаваше темпото на игра, като умело усвояваше плитките топки на родната ни представителка и ги превръщаше в завършващи отигравания, при което се откъсна напред с пробив аванс. Постепенно с течение на времето Вики "влезе в час" и се чувстваше все по-уверена в действията си от дъното на корта, като навакса пасива си, ала спад в представянето ѝ на сервис означаваше нов пробив в актива на световната номер 100. Въпреки повторното си изоставане в резултата, Томова отново не сведе глава, като изправена до стената, започна да рискува повече в ударите си и повишената агресия ѝ донесе така бленувания успех, като тя записа следващите четири гейма на сметката си, към която заслужено причисли и откриващия сет.

С настъпването на втората част подемът в играта на "щастливата губеща" беше повече от видим и тя установи траен контрол над случващото се, след като доминираше Шмиедлова във всеки един аспект при размените от основната линия и скоропостижно си осигури преднина от два пробива. Оттам насетне Вики нямаше затруднения с това да сложи точка на спора, като макар и да пропусна мачбол при начален удар на противничката си, то мигновено беше безупречна на собствено подаване и подпечата победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтан дебют в основната схема: Томова сграбчи шанса си и се класира за втория кръг в Маями! Мартин Петков
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook