Мечтан дебют на ATP финалите: Синер се разправи с бившия шампион Циципас в Торино!

от в 22:37 на 12.11.2023
Калоян Соколов

Яник Синер е първият победител на ATP финалите в Торино! 12-хилядната Pala Alpitour беше изпълнена до краен предел за срещата на местният любимец срещу Стефанос Циципас от "Зелената група" на турнира, в която са още защитаващия шампион Новак Джокович и дебютанта Холгер Руне.

Самият италианец също за пръв си беше извоювал привилегията да участва в Мастърса на осемте най-добри, но за пореден път показа, че знае отлично как да контролира своите емоции и зарадва италианската публика, постигайки успех с 6:4 6:4 над шампиона от 2019-та година.

Така световният номер четири си гарантира сблъсък с победителя от срещата между Джокович и Руне във вторник, а Циципас ще се опита да запази шансовете си за продължаване в състезанието, като ще се нуждае от задължителна победа в мача си срещу загубилия сблъсъка, който ще противопостави световния номер едно на скандинавеца.

Двубоят всъщност не започна никак лошо за Циципас, тъй като гъркът сервираше на много високо ниво и с лекота мина през откриващите си две подавания. Синер обаче бързо съумя да се приспособи към началния удар на своя опонент и продължителните разигравания започнаха да зачестяват, а там категорично 22-годишният тенисист имаше предимство.

6-ият в света се опита да съкращава точките, атакувайки редовно мрежата, но често беше засрещан от мълниеносните контра отигравания на местния любимец и се стигна до заслужен пробив за 3:2 в полза на по-младия играч. Оттам насетне италианецът беше безупречен от сервис линията и задържа аванса си до самия край на сета, губейки едва три точки на първо подаване.

Втората част пък стартира катастрофално за балканеца, чийто бекхенд все по-често се приземяваше в лентата на мрежата, докато Синер продължаваше да е познатата стена от дъното на корта и заслужено се стигна до мигновен брейк в полза на шампиона от Виена.

Синер дори спокойно можеше да удвои преднината си, само че неговият съперник влезе в серия от уинъри и съумя да се върне от 0:40, за да намали пасива си до 1:2.

За съжаление на Циципас, то той беше абсолютно безпомощен на ретур и не можеше да намери достатъчно постоянство в играта си, като това позволи на четвъртата ракета на света да достигне до един напълно рутинен успех, триумфирайки след 1 час и 25 минути престой на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтан дебют на ATP финалите: Синер се разправи с бившия шампион Циципас в Торино! Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | Обзори | стефанос циципас | торино | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook