Мечтан дебют в Пекин: Томова подчини 4-кратна WTA шампионка и оформи зрелище с Бадоса

от в 08:59 на 25.09.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова записа успех в дебюта си на WTA 1000 надпреварата в Пекин. Българката не остави шансове на 4-кратната WTA шампионка Леся Цуренко и я надигра с рутинното 6:3 6:3 за 1 час и 28 минути игрово време. Така Вики нанесе 10-то поражение в последните 11 мача на украинската тенисистка и оформи изключително любопитен сблъсък с бившата номер две Паула Бадоса. Досега първата ни ракета при дамите и 15-тата поставена са се срещали само и веднъж и победата беше с 6:1 6:2 за испанката на клея в Белград.

Началото беше вихрено за Томова, която проби след маратонски 2-ри гейма и впоследствие затвърди преднината си без загубена точка, за да поведе с 3:0.

Бившата номер 23 отговори на предизвикателството, като реализира рибрейк и беше на една точка от това да изравни резултата, но българката не позволи това и направи геймовете 4:2 в своя полза. 

Серията от пробиви пордължи с пълна сила и скоро Цуренко отново сервираше в опит да изравни за 4:4, само че оттам насетне нашата сънародничка беше безпощадна и затвори сета без да дава нито гейм повече на своята съперничка.

Родната ни представителка отново се откъсна с пробив напред за старт на втората част и дори можеше да удвои преднината си, ала украинката и този път не се предаде толкова лесно, като не само задържа подаването си, а и изравни при 3:3.

Това се оказа и последната положителна проява на настоящата номер 88, защото Томова влезе в серия от 3 поредни спечелени гейма и така се класира за втория кръг на силния турнир в китайската столиица.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтан дебют в Пекин: Томова подчини 4-кратна WTA шампионка и оформи зрелище с Бадоса Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | паула бадоса | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook