Мечтан ден в Шанхай: Класиката Циципас срещу Медведев и шоуто Алкарас - Монфис (програма)

от в 00:19 на 09.10.2024
Елеонора Александрова

Днешният ден се очертава да е същинско тенис пиршество за почитателите на тениса, имайки предвид невероятните предстоящия двубои в Шанхай. Освен срещата между Григор Димитров и Якуб Меншик, то ние ще имаме възможността да станем свидетели на мачове, с участието на всички членове на топ 5 в световната ранглиста, които ще имат повече от сериозни съперници.

Световният номер едно Яник Синер ще срещне тенисиста, който го елиминира го в миналогодишното издание на същата надпревара, а именно Бен Шелтън. Добрата новина за италианеца е, че това поражение е единствената му загуба срещу младия американец, тъй като той е спечелил другите три двубоя срещу него.

Предстои ни и супершоу между Карлос Алкарас и Гаел Монфис. Макар и разликата във възрастта им да е 17 години, то двамата имат еднаква способност да вълнуват публиката.

Испанецът е този, който води в преките им срещи с 2:1, като е интересно да се спомене, че единствената победа на французина дойде в последния мач помежду им, а именно през тази година в Синсинати, където световният номер 2 описа своето представяне като "най-лошото някога".

Новак Джокович пък ще се изправи срещу тенисиста елиминирал полуфиналиста от US Оупън, Франсис Тиафо - Роман Сафиулин. Сърбинът е непобеден срещу световния номер 61 в предишните им два мача.

Александър Зверев ще срещне, намиращия се в своя тенис ренесанс, Давид Гофен. Белгиецът елиминира двама по-високоранкирани тенисисти от него, а именно бронзовия медалист от Париж, Лоренцо Музети, и Маркос Гирон, а световният номер 3 води в срещите  с 4:2 в сбълъсъците си с Гофен.

Голямото шоу пък ще бъде междр големите тенис врагове Даниил Медведев и Стефанос Циципиас, които са се срещали помежду си цели 13 пъти, а руснакът е излязъл победител в  от тези срещи.

Програмата за Шанхай

Stadium Court (начало: не преди 07:30)

1. Яник Синер - Бен Шелтън 

2. Карлос Алкарас - Гаел Монфис

3. Роман Сафиулин - Новак Джокович (не преди 13:30)

4. Давид Гофен - Александър Зверев 

Show Court 3 (начало: не преди 08:00)

1. Даниил Медведев - Стефанос Циципас 

2. Томи Пол - Томаш Махач (не преди 09:00 часа)

3. Григор Димитров - Якуб Меншик

4. Тейлър Фриц - Холгер Руне (не преди 13:30)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтан ден в Шанхай: Класиката Циципас срещу Медведев и шоуто Алкарас - Монфис (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | бен шелтън | гаел монфис | карлос алкарас | новак джокович | програма | стефанос циципас | шанхай | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook