Мечтан финал на Уимбълдън: Джокович бе твърде добър за Музети и ще търси реванш от Алкарас

от в 20:29 на 12.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се класира за своя десети финал на Уимбълдън. Сърбинът показа тенис от най-висока величина и надви изненадата на турнира, а именно Лоренцо Музети. Младият талант беше равностоен за големи периоди от срещата, но нямаше отговор на играта на 24-кратния "мейджър" носител в най-важните моменти и "Джокера" се наложи с крайното 6:4 7:6(2) 6:4 за 2 часа и 52 минути игрово време, като по този начин ще има шанс да вземе реванш от Карлос Алкарас, от когото загуби в миналогодишния спор за трофея на "свещената трева".

Мачът започна изключително равностойно и Музети изглеждаше готов да се опълчи на 7-кратния шампион, но бившият номер едно бързо пречупи ентусиазма на младока, пробивайки в петия гейм след изпълнение на изключително майсторско воле. Джокович продължи да доминира на корта и изглеждаше, че ще реализира още един брейк, но италианецът показа характер и се върна в сета с рибрейк в деветия гейм, който дойде с помощта на безкомпромисен форхенд по правата. Реакцията на фаворита беше безкомпромисна и той се сдоби с два поредни сетбола при 5:4 гейма, а 22-годишният играч предаде частта след забита къса топка в центъра на мрежата.

Световният номер 25 стартира изключително вдъхновено във втория сет, където видяхме превъзходната му техника и разнообразна игра. Младокът на няколко пъти хвана неподготвен своя съперник с перфектно изпълнени къси топки и съумя да се откъсне напред с 2:0. Радостта на аутсайдера не продължи особено дълго, защото балканецът продължаваше да пронизва отсрещното поле с ретури върху основната линия и изравни за 3:3.

Впоследствие ветеранът определено започваше да стои по-добре на корта, само че Музети продължаваше да има успех със своите изненадващи решения на корта и заслужено достигна до тайбрек. Там опитът на "Джокера" си каза тежката дума и той бързо взе аванс от 3:0 точки, а оттам насетне нямаше връщане назад за италианеца и сетовете станаха 2:0 в полза на Ноле.

Този момент до голяма степен реши изхода на срещата, тъй като по-нискоранкираният играч се пропука още в първия си сервис гейм от третата част. При 5:3 сърбинът разполагаше три брейкбола пред себе си, с които да можеше да затвори мача. В този момент Музети започна да лети на корта, играейки освободено и отрази всичките си мачболове. Устремът на италианеца продължи и в следващия гейм, като в този момент той бе този, който имаше възможност за пробив, ала Джокович запази преднината си до последно и така се класира за своя първи финал от началото на 2024-та!

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтан финал на Уимбълдън: Джокович бе твърде добър за Музети и ще търси реванш от Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо музети | новак джокович | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook