Мечтан олимпийски дебют: Томова прекъсна серията си от 4 загуби срещу Фрех и продължава да мечтае в Париж!

от в 20:23 на 28.07.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова направи своя мечтан олимпийски дебют. Единствената ни представителка в тениса прекъсна серията си от 4 поредни загуби срещу полякинята Магда Линет (световна номер 57) и ознаменува с победа първия си мач в кариерата на най-големия спортен форум в света. Първата ни ракета при дамите се наложи с убедителното 6:4 6:2 и в следващия кръг ще премери сили с една измежду Юлия Грабхър Ема Наваро.

Нивото на тенис не беше никак високо в самото начало на срещата, но Томова все пак беше малко по-стабилна от своята съперничка и проби още в третия гейм. Впоследствие българката запази преднината си, макар и полякинята да бе стабилизирала играта си, сънародничката ни запази преднината си и поведе с 1:0 сета.

Втората част бе истинска игра на нерви за двете тенисистки, а наличието на шест пробива бе показателно за това. Макар и третата ракета на Полша да бе успяла да реализира ранен пробив, Вики бързо след това пое инициативата. Играта на първата ни ракета при дамите бе по-солидна и това ѝ позволи дори да сервира за мача при 5:3 и този гейм да има два мачбола. Нервите на Томова обаче изиграха своята негативна роля върху нея и последва спад в играта. Софиянката загуби следващите три гейма, но не допусна тотален обрат и се стигна до тайбрек. В дългия гейм Вики бе по-добрата на корта във всеки един аспект и от началото до неговия край и без да остави шансове на Фрех, го спечели със 7:4, за да стане първата българска тенисистка с победа на Олимпийски игри от 2012-та година насам!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтан олимпийски дебют: Томова прекъсна серията си от 4 загуби срещу Фрех и продължава да мечтае в Париж! Елеонора Александрова
Теми:  
бг тенис | виктория томова | магдалена фрех | Обзори | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook