Мечтан старт на сезона: Карацев не остави шансове на Мъри и триумфира в Сидни!

от в 12:42 на 15.01.2022
Мирела Николова

Аслан Карацев е новият шампион на АТР 250 турнира в Сидни! Руснакът, чийто възход в ранглистата стартира през миналата година именно в Австралия, откри и настоящия сезон по великолепен начин, показвайки великолепен тенис в хода на цялата седмица, който се увенча с титла. Във финалния двубой Карацев бе безпощаден срещу Анди Мъри и доминираше за големи периоди от срещата, за да триумфира с трети трофей в кариерата си след 6:3 6:3 за малко над час и половина игра. 

Мачът започна по най-добрия възможен начин за руснака, чиито агресивни ретури създадоха проблеми на бившия №1 още в дебютното му подаване, и така Карацев откри двубоя с пробив в своя полза. Интензитетът в играта на световния №20 се запази, а офанзивите му от основната линия бяха изключително често срещано явление. Началният му удар също работеше на високи обороти, което държеше бившия №1 далеч от възможности за рибрейк. В деветия гейм водачът в схемата отново бе непреклонен пред неубедителния сервис на съперника и след серия от нови отлично изградени атаки от форхенд успя да сложи край на откриващата част още на посрещане.

Статуквото на корта се запази и във втория сет, когато сценарият от началото на мача се повтори и руснакът отново реализира ранен пробив, за да се откъсне с 3:0 на първата почивка. Ключов за развоя се оказа петият гейм, когато станахме свидетели на първите шансове за брейк в полза на Анди. Той съумяваше да парира атаките на опонента си и демонстрирайки впечатляваща игра в дефанзивен план, достигна до пет брейкбола. Въпреки това обаче те така и не бяха материализирани, тъй като Карацев показа характер и след няколко чудесни сервиса, последвани от мощни форхенди, елиминира опасността пред себе си, за да съхрани преднината си - 4:1. Оттам насетне той не изпита затруднения от линията за сервис и не след дълго ликуваше с трети трофей в кариерата си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтан старт на сезона: Карацев не остави шансове на Мъри и триумфира в Сидни! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | аслан карацев | Обзори | сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook