Мечтан завършек: Рубльов спря похода на световния №69 и е шампион в Хонг Конг!

от в 12:37 на 07.01.2024
Мартин Вичев

Световният номер 5 Андрей Рубльов се справи безпроблемно с Емил Руусувуори и триумфира с титлата на турнира от категорията АТП 250 в Хонг Конг. Мачът продължи 77 минути – 6:4 6:4. Това е 15-та титла в кариерата на руснака и първа за новия сезон.

Началото на мача започна с две възможности за вземане на ранен аванс от руснака, но финландецът се справи с отправеното предизвикателство и откри сметката си. Впоследствие, двамата печелеха подаванията си сравнително лесно, докато не дойде повратния момент в сета, а именно седмия гейм. Тогава, Рубльов направи пробив, с който се доближи до успеха в първата част. В следващия сервис гейм на Руусувуори, световният номер 5 се сдоби с нови две възможности за пробив, които се явяваха и сетболи, ала финландецът с всички усилия успя да измъкне подаването си и да си спечели още време в сета. В крайна сметка, руснакът затвори първата част на свое подаване след 45 минути игра – 6:4.

Вторият сет не предложи много любопитни моменти, като по-настоятелният бе Рубльов. До 4:4, двамата печелеха подаванията си, но точно тогава финландецът се пропука и световният номер 5 направи пробив на нула, а след това лесно затвори мача на сервис, с което добави още един трофей в своята колекция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтан завършек: Рубльов спря похода на световния №69 и е шампион в Хонг Конг! Мартин Вичев
Теми:  
емил руусувуори | рубльов | тенис турнира в хонг конг

Коментари





Следвайте ни в Facebook