Мечтаната седмица продължава: Самсонова обезоръжи и Рибакина за дебютен WTA 1000 финал

от в 21:25 на 13.08.2023
Мирела Николова

Людмила Самсонова ще спори за първа WTA 1000 титла в своята кариера. Рускинята си осигури място във финалния сблъсък в Монреал след обрат над световната №4 Елена Рибакина с 1:6 6:1 6:2. По пътя си към тази фаза Самсонова надви още тенисистки от ранга на Арина Сабаленка и Белинда Бенчич, а по-късно през днешния ден предстои да се изправи срещу третата в света Джесика Пегула в битка за трофея в канадския град.

В откриващата част на срещата рускинята играеше под обичайното си ниво на игра и пред фаворитката непрекъснато се откриваха възможности да поеме инициативата, от които тя не пропускаше да се възползва. Благодарение на агресивната си игра от основната линия световната №4 взе преимущество на корта и влезе в серия от 5 поредни гейма в своя актив, за да открие сметката си в общия резултат.

С настъпването на втората част обаче интензитетът в играта на казахстанската представителка рязко се понижи, като сериозно зачестиха и непредизвиканите ѝ неточности. Това доведе до пълна промяна в съотношението на силите и по този начин Самсонова съумя да осъществи два пробива, с които предизвика изиграването на трети решителен сет.

Световната №18 продължи да доминира случващото се и в началото на заключителната част, където още в първия възможен момент реализира брейк на нула, който затвърди също толкова категорично, за да поведе с 2:0. Оттам насетне руската тенисистка не срещна никакви затруднения на собствен начален удар, а съвсем скоро дори нанесе втори пробив, с който си подпечата мястото във финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтаната седмица продължава: Самсонова обезоръжи и Рибакина за дебютен WTA 1000 финал Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | людмила самсонова | монреал | Обзори

Коментари
Следвайте ни в Facebook