Мечтаната седмица за Андреев продължава: Нов блестящ успех го прати на 1/2-финал в Генуа!

от в 20:36 на 23.09.2022
Мирела Николова

Адриан Андреев намира най-добрата си форма в навечерието на Sofia Open, след като през миналата седмица демонстрира великолепна игра и достигна до четвъртфиналите на Чаланджъра в Рен, преди да загуби от Доминик Тийм. Българинът успя да пренесе отличните си изяви и на турнира от същата категория в Генуа, където по-рано през седмицата записа престижни победи над Салваторе Карузо и Корентен Муте, а днес постигна нов убедителен успех над световния №181 Раул Бранкачио с 6:2 6:4 в мач, продължил точно 80 минути. По този начин той намери място в полуфиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък с втория поставен Тиаго Монтейро. Освен това благодарение на забележителното си представяне той по всяка вероятност ще направи своя дебют в топ 250.

Още от самото начало на двубоя нашето момче показваше по-стабилна игра от основната линия и успяваше да трупа точки в актива си, дочаквайки неточност от отсрещната страна. Той записа в своята сметка още откриващото подаване на съперника, след което продължи да държи инициативата в разиграванията и съвсем скоро реализира втори пробив, осигурил му преднина от 5:1 и предрешил изхода на сета в негова полза.

Сценарият се повтори и във втората част, която също стартира с брейк в актива на родния ни представител. Андреев продължаваше да превъзхожда опонента си във всеки един аспект и възможностите за пробив валяха една след друга. Макар да показа характер, италианецът не можа да се спаси от инкасирането на втори брейк, довел до изоставане от 1:4 за него. Веднага след това Бранкачио се мобилизира и осъществи моментален рибрейк, ала това по никакъв начин не повлия на развръзката на срещата и не след дълго софиянецът можеше да вдигне триумфално ръце.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтаната седмица за Андреев продължава: Нов блестящ успех го прати на 1/2-финал в Генуа! Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | генуа | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook