Мечтани новини: Григор Димитров заменя Надал в звездната селекция на Европа в Laver Cup!

от в 09:46 на 13.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров заменя Рафаел Надал на Laver Cup.  Вчера Матадора се отказа от участие в отборната надпревара, заявявайки как има други хора, които много повече могат да помогнат на тима на Европа към момента и изглежда капитанът Бьорн Борг е решил, че първата ни ракета е повече от подходящ за целта. Най-добрият български тенисист досега е участвал само веднъж в седемте издания на състезанието, като през 2018-а печели мача си на сингъл срещу Франсис Тиафо, но впоследствие Димитров и Гофен биват победени на двойки от Ник Кирьос и Джак Сок.

Припомняме ви, че състезанието ще се проведе между 20 и 22 септември в берлинската зала "Uber Arena" и за поредна година ще бъде излъчено по Евроспорт, а съотборници на световния номер 10 ще бъдат Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Александър Зверев, Стефанос Циципас и Каспър Рууд. 

Световният отбор пък е предвождан от Джан Макенроу и в него ще видим да вземат участие Бен Шелтън, Танаси Кокинакис, Франсиско Серундоло. Франсис Тиафо, Тейлър Фриц и Алехандро Табийо.

Мачовете от трите дни по традиция ще носят съответно по 1(петък), 2(събота) и 3 точки (неделя), а Димитров може да се появи максимум два пъти на корта поедично и максималния брой от три пъти на двойки, което зависи от капитана на отбора, но е по-вероятно да го видим отново в по-ограничена роля, имайки предвид, че заема последното свободно място в отбора.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтани новини: Григор Димитров заменя Надал в звездната селекция на Европа в Laver Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | бгтенис | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook