Мечтаният рейд продължава: Гофен хвърли бомбата на турнира и изхвърли Зверев в Шанхай!

от в 17:16 на 09.10.2024
Елеонора Александрова

Давид Гофен поднесе голямата изненада на днешния тенис ден в Шанхай! След като два дни по-рано, 33-годишният ветеран елиминира олимпийския бронзов медалист, Лоренцо Музети, то тенис ренесансът на бившия номер 7 продължава с пълна сила и днес той записа своята първа топ 10 победа от 2 години насам, елиминирайки световния номер 3 Александър Зверев - с 6:3 7:5 за 1 час и 57 минути игрово време. По този начин световният номер 66 се класира за втори път в кариерата си на 1/4-финалите в Шанхай, като за последно беше сторил това преди цели осем години, а в битка за място в полуфиналите, той ще се изправи срещу финалиста от US Open - Тейлър Фриц.

Умората при Зверев от 3-часовия мач срещу Грийкспор, си пролича още в първите минути от двубоя, като германецът се движеше много по-бавно от обиккновено, докато Гофен вземаше топката рано и наказваше съперника си при всяка една удобна възможност.

Това позволи на белгиеца да поведе с пробив още в третия гейм, но след серия от прибързани решения от страна на бившия номер 7, Зверев съумя да отвърне с моментален рибрейк за 2:2.

Равенството в резултата не продължи дълго време, тъй като сервисът на олимпийския шампион от Токио се беше превърна от основно оръжие в негова алхилесова пета и ветеранът си върна брейка аванс за 4:3, а след това показа хладнокръвие и запази преднината си до последно, за да поведе в сетовете.

Белгиецът продължаваше да лети по корта, напомняйки за най-добрите си години, а представителят на топ 3 нямаше отговор на добре конструиранитв разигравания от страна на по-опитния играч, който проби за преднина от 2:1.

Германецът обаче не изглеждаше готов да отстъпи лесно и показа изключително устойчива защитата, която му позволи да обърне нещата от 2:4 до 5:4 в своя полза и той дори разполагаше със сетбол в десетия гейм. Точно когато изглеждаше, че Гофен е изпуснал контрола над мача, то ветеранът демонстрира блестящ тенис и спечели 11 от последните 12 точки, за да се поздрави с дебютния си Мастърс 1/4-финал от 3 години насам!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтаният рейд продължава: Гофен хвърли бомбата на турнира и изхвърли Зверев в Шанхай! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | давид гофен | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook