Мечтаният сезон за Бадоса продължава: Ще играе на 1/2-финал в Гуадалахара

от в 01:05 на 14.11.2021
Владислав Риждов

Паула Бадоса продължава с безгрешното си представяне на WTA финалите в Гуадалахара. Испанската състезателка успя да се наложи трудно с 7:6(4) 6:4 над поставената под №4 Мария Сакари, осигурявайки си продължаването към полуфиналната фаза след две победи от също толкова мача.

В началото на срещата и двете успяваха да печелят своите сервис геймове, като Сакари изпитваше повече затруднения и дори трябваше да се справя с точки за пробив при второто си подаване. По-настоятелната игра на Бадоса обаче даде резултат и след серия от осем поредни точки на сметката си, испанката поведе комфортно с 5:2. Въпреки че бе само на гейм от това да загуби сет, Сакари съумя бързо да се мобилизира и с добра игра възстанови паритета в резултата. В тайбрека интрига липсваше, тъй като поредица от грешки на гъркинята позволиха на Бадоса да дръпне в точките с 5:1, преди да затвори откриващата част. 

През втория сет отново инициативата бе на страната на световната номер 10. Шампионката от Индиън Уелс открадна сервиса на съперничката си за 3:1, като дори имаше възможност да направи преднината си по-изразителна, но както и в първата част, не бе достатъчно категорична при затвърждаването на своя аванс и Сакари изравни резултата. Ключовият момент дойде в самия край на двубоя, когато Бадоса вдигна оборотите и се добра до нов брейк, а впоследствие взе гейма си, за да се поздрави с втора поредна победа в турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтаният сезон за Бадоса продължава: Ще играе на 1/2-финал в Гуадалахара Владислав Риждов
Теми:  
wta finals guadalajara | wta финали | гуадалахара | мария сакари | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook