Мечтано начало за Полша: Швьонтек разгроми полуфиналистка от РГ за малко над час игра

от в 12:24 на 30.12.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек започна новата си тенис година от там, където завърши старата, като безпроблемно се поздрави с първа победа на United Cup за старта на сезона си. Световната номер едно, която представлява родината си Полша, имаше задачата да срещне Беатрис Хадад Мая в повторение на полуфинала им от Ролан Гарос, но сблъсъкът далеч не се оказа толкова интригуващ, след като полякинята разгроми левичарката за малко над час игра - 6:2 6:3.

Така големият лидер в отбора на поляците донесе първи успех на страната си в съревнованието с Бразилия, преди в следващия мач на корта да видим Хуберт Хуркач, който ще опита да подпечата триумфа за родината си, срещайки Тиаго Сейбот Вилд.

Още от самото начало на двубоя Швьонтек съумя да наложи своето темпо в разиграванията, като дирижираше събитията на корта със своя форхенд и до голяма степен не даваше никакво време за реакция на световната номер 11. Същевременно и сервисът не помогна на бразилката, която изпитваше сериозни затруднения в миговете си на собствено подаване, при което 4-кратната шампионка от Големия шлем установи пълен контрол в срещата и влезе в серия от печеливши комбинации, отвели я до спечелването на пет поредни гейма, както и до успеха в откриващия сет.

С настъпването на втората част Хадад Мая покачи значително качеството на ударите си при размените от дъното на корта и демонстрира способността си да се надлъгва със световната номер едно. Именно тази промяна в представянето на левичарката ѝ донесе първия на сметката в мача брейкбол, ала Швьонтек далеч не трепна във въпросния момент, като го отрази с лекота и броени минути по-късно реализира пробив на нула, затвърждавайки го след нови две спасени точки за рибрейк. Оттам насетне видимо тонусът в настроението на бразилката спадна сериозно и тя вече изглеждаше напълно обезкуражена да търси победата в двубоя, докато първата ракета на планетата не отстъпи от педала на газта до края на сблъсъка и безпроблемно узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтано начало за Полша: Швьонтек разгроми полуфиналистка от РГ за малко над час игра Мартин Петков
Теми:  
united cup | wta | беатрис хадад мая | бразилия | ига швьонтек | полша

Коментари





Следвайте ни в Facebook