Мечтано завръщане: Мухова повали финалистката от РГ и Уимбълдън и е в топ 8 на US Open!

от в 19:26 на 02.09.2024
Елеонора Александрова

Каролина Мухова се класира за 1/4-финалите на на US Оупън. Чехкинята, която не изигра нито един мач в първата половина на сезона и отсъстваше общо 9 месеца от кортовете след операция на китката, прави своето бляскаво завръщане именно в турнира, където миналата година стигна отново до полуфинал и се класира за този етап на турнира, без да е загубила сет.

Чехкинята надви една от тенисистките намиращи се в най-добра форма тази година, Жасмин Паолини с 6:3 6:3 за 1 час и 9 минути игрово време и ще се изправи срещу победителката от мача между Беатрис Хадад Мая и Каролине Вожняцки.

Още в самото начало двете тенисистки радваха публиката с атрактивни разигравания.

Световната номер 5 все пак бе по-солидната на корта и така тя поведе с пробив още в третия гейм на мача.

След 3:1 обаче непоставената тенисистка започваше да играе все по-уверено, за разлика от италианката, която влезе в сериозна игрова криза.

Това позволи на бившата номер 8 да сътвори обрат, печелейки пет поредни гейма и така тя поведе в сетовете.

Втората част започна обещаващо за италианката, която бе напълно конкурентна на настоящата номер 52 и дори я надиграваше на моменти.

Равенството властваше на корта до 3:3, когато играта на 2-кратната "мейджър" финалистка отново претърпя тотален колапс, а нейната съперничка се възползваше от всяка слабост на Паолини и без да загуби гейм повече, затвърди успеха си над една от най-добрите тенисистки в момента, след като в миналия кръг победи самата Наоми Осака!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтано завръщане: Мухова повали финалистката от РГ и Уимбълдън и е в топ 8 на US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
us open 2024 | wta | каролина мухова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook