Мечтаното завръщане приключи с ранно поражение: Григор Димитров е аут от Sofia Open

от в 19:53 на 28.09.2022
Калоян Соколов

Тази вечер беше изключително специална за българските фенове на тениса, тъй като Григор Димитров се завърна в зала "Арена Армеец" в опит да дублира трофея си от 2017-та година. Първата ни ракета нямаше официален мач от отпадането си във втория кръг на US Open насам. Това обстоятелство определено попречи на родния ни представител да покаже най-доброто от себе си в дълги периоди от мача и в крайна сметка закономерно победата отиде в актива на беларусина Иля Ивашка, който надигра нашето момче с 6:3 7:6(3) и разочарова публиката в София, продължавайки към фазата на четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с един измежду Холгер Руне и Лоренцо Сонего.

Началото не беше никак позитивно за Димитров, тъй като той пропусна редица от рутинни форхенди и в крайна сметка инаксира пробив. Ненпоставеният играч продължи да не допуска почти никакви непредизвикани грешки и затвърди своето предимство, а Григор изглеждаше като бледа сянка на себе си. Постепенно хасковлията намери своя ритъм и подобри значително началния си удар, което му позволи да изравни играта, само че Ивашка беше изключително солиден от дъното на корта, за да задържи предимството си до последно и спечели откриващата част.

Вторият сет беше значително по-оспорван, като в него третият поставен действаше в пъти по-агресивно и често оставяше без отговор своя опонент. Неприятното беше, че нашият сънародник продължаваше да среща трудности в опитите си да пласира уинъри и пропускаше множество удари в наглед печеливши за него позиции. Все пак сервисът на българина продължаваше да носи немалко бързи точки и му помогна да доведе нещата до тайбрек, но там световният 71 показа по-здрави нерви и затвори мача, след като Димитров сбърка поредния си форхенд.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтаното завръщане приключи с ранно поражение: Григор Димитров е аут от Sofia Open Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | бгтенис | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook