Мечтата за Австралия е жива: Лазаров записа нова победа на Чаланджъра в Мая и е 1/8-финалист

от в 17:33 на 29.11.2022
Мартин Петков

Александър Лазаров се радва на сериозен възход в играта си през последните месеци, като позитивите за него не закъсняваха и той записа дебютната си победа на ниво АТР по време на тазгодишния Sofia Open. Българинът впоследствие сам коментира, че вече гледа на тениса доста по-професионално и изрази надеждите си за класиране в квалификациите на Аустрелиън Оупън идния януари, като за целта му е нужно своебразно "да хване последния влак", триумфирайки с титлата от Чаланджъра в Мая. Световният номер 303 започна участието си в португалския град от пресявките, които съумя да преодолее след два чисти успеха, за да може през днешния ден в основната схема на състезанието да надиграе убедително Алесандро Джанеси след 6:4 6:4, с което си гарантира мач на осминафиналите срещу един измежду третия поставен Елиас Имер и шампиона при юношите от Ролан Гарос - Лука Ван Аш.

В началото на двубоя двамата състезатели не пробягваха към рисковани действия в атакуващ план и всеки следваше тактическия си замисъл за игра от дъното на корта. Първите минути на спад дойдоха пред нашенеца, който сбърка последователно от бекхенд, при което му се наложи да отразява брейкбол, ала без никаква колебания той пласира неспасяем сервис и оцеля. Именно тази устойчивост под напрежение вдъхна нужната увереност на Алекс, който покачи интензитета в комбинациите си и ударите му все по-често се превръщаха в уинъри. Това се оказа и разковничето за българина, който осъществи контрол над случващото се и реализира пробив в шестия гейм, донесъл му броени минути по-късно и откриващия сет.

Във втората част станахме свидетели на аналогичен развой на събитията и след като Лазаров остана непоколебим, за да спаси брейкболи пред съперника, то той отново използва импулса в представянето си и се поздрави с пробив аванс. Скованост в идното подаване на четвъртата ни ракета обаче му попречи да затвърди преднината си и той предаде безславно своя сервис, ала се оказа, че ни е запазил най-доброто за края на сблъсъка, когато демонстрира пълния блясък на богатия си репертоар и с решителен пробив в деветия гейм сложи точка на спора впоследствие при свой начален удар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтата за Австралия е жива: Лазаров записа нова победа на Чаланджъра в Мая и е 1/8-финалист Мартин Петков
Теми:  
александър лазаров | бг тенис | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook