Мечтата за златен медал е жива: Новак Джокович потвърди участие на Олимпиадата в Париж!

от в 08:48 на 19.06.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович ще играе на Олимпиадата в Париж (тенис турнирът ще се проведе между 27 юли и 4 август). Новината беше официално потвърдена от Сръбския олимпийския комитет. Джокович само преди две седмици претърпя операция на десния менискус, след като се контузи на Ролан Гарос и трябваше да се оттегли от турнира. Още преди няколко дни обаче сърбинът поднови занимания във фитнеса и дори върна надеждите на своите фенове, че има шанс да се възстанови навреме за Уимбълдън, въпреки че хирургът извършил интервенцията изрази своя скептицизъм за подобна развръзка.

Все пак явно естеството на контузията не е чак толкова сериозно, за да извади 22-кратния "мейджър" шампион от вероятно последната му Олимпиада, където "Джокера" ще се опита да завоюва единственото голямо отличие, което досега му убягва в зведната му кариера, а именно златния олимпийски медал. 

Сърбия ще бъде представена от 96 спортисти на Игрите в Париж, сред които са тенисистите Новак Джокович и Душан Лайович. Те покриха условията за участие и потвърдиха своето присъствие на Олимпийските игри - гласи съобщението на Сръбския олимпийски комитет.

Тепърва пък предстои да разберем дали доскорошният номер едно ще участва и в надпреварата на двойки, за да си даде още една допълнителна възможност за злато, както го стори Роджър Федерер през 2008-а година, когато заедно със Стан Вавринка спечелиха златото в Пекин и това се оказа единствения триумф на Маестрото от най-големия спортен международен форум на планетата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мечтата за златен медал е жива: Новак Джокович потвърди участие на Олимпиадата в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook