Медалът е почти сигурен: Алкарас измъкна невъзможен втори сет срещу Пол и е на 1/2-финал в Париж

от в 17:09 на 01.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас е първият 1/2-финалист на Олимпиадата в Париж. Шампионът от Ролан Гарос отново е в топ 4 на надпреварата във френската столица и то с победата над Томи Пол, който винаги е съумявал да създадава проблеми на ибериеца. 21-годишният играч нямаше намерение да се поддава на разочарованието от вчерашното отпадане на двойки с Рафаел Надал и надви един изключително вдъхновен и добре играещ тенисист - 6:3 7:6(5) за 2 часа и 1 минута игрово време.

По този начин младокът влиза в битката за медалите и ще се нуждае от само още един успех, за да си гарантира дебютно отличие от най-големия международен спортен форум, а вторият поставен ще премери сили на 1/2-финалната фаза с един измежду Феликс Оже-Алиасим и Каспър Рууд.

Пол още от самото начало демонстрира защо е един от най-тежките съперници на Алкарас в Тура и достигна до два брейкбола, но испанецът прибегна до любимите си къси топки и си осигури успешен старт на мача. По-нискоранкираният играч се опитваше да стои максимално близо до основната линия и не даваше никакъв ритъм на Алкарас, но това не пречеше на фаворита да намира други начини за спечелването на точката. 4-кратният "мейджър" шампион имаше отговор за всяко едно агресивно продължение на опонента си и веднага контрираше мълниеносно, което го изведе до преднина от 0:40 в шестия гейм и той се възползва от втория си шанс, пласирайки впечатляващ ретур в краката на американеца.

Втората част предложи една много разочароваща версия на бившия номер едно, който правеше огромно количество грешки директно от ретур и започваше да се изнервя сериозно. Алкарас губеше контрол над емоциите си и прекаляваше с опитите си да натисне максимално всяка една топка, а Пол се възползва от лавината неточности в играта на своя съперник и взе аванс от 3:0.

Всичко вървеше по план за аутсайдера в следващите минути и той спокойно дори можеше да удвои преднината си, само че Карлитос се събуди навреме и принуди световния номер 13 да сервира за изравняването на сетовете. Тогава американецът взе някои необмислени решения, докато неговият съперник вече действаше с познатото ниво на самочувствие и в последния възможен момент се добра до паритет в резултата, провокирайки изиграването на тайбрек.

Там испанецът пръв поведе с мини пробив и изглеждаше, че няма да има затруднения, но Пол не беше казал последната си дума и спечели следващите 3 разигравания, за да си спечели сетбол при 6:5 в своя полза. Тогава Алкарас демонстрира феноменалния си демараж, за да достигне до наглед отлично изпълнено воле от ракета на своя опонент и оттам насетне не загуби нито точка повече, поздравявайки се с 4-та победа от общо 6 срещи със световния номер 13.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медалът е почти сигурен: Алкарас измъкна невъзможен втори сет срещу Пол и е на 1/2-финал в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook