Медведев: Алкарас може всичко на корта; не съм срещал по-тежък съперник в кариерата си

от в 11:55 на 13.07.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев беше помолен да сравни играта на Карлос Алкарас с тази на членовете на Голямата тройка. Руснакът е един от вече малцината играчи, които са се изправяли срещу всички тези тенисисти и могат да направят подобен паралел, а изглежда руснакът е изключително впечатлен от младия испанец, след като вчера допусна 5-тата си загуба в общо седем сблъсъци с Карлитос, когото обяви за най-тежкия съперник досега в своята кариера (Медведев има 5 победи над Джокович, 1 над Надал и нито една над Федерер).

"Работата е там, че съм играл с членовете на "Голямата тройка", когато вече бяха над 30-годишна възраст. Всички те са различни един от друг и са уникални в своя подход към играта. Чувствам, че не можем да сравним нито един техен елемент, защото например Роджър играеше стъпил върху основната линията, правеше своите толкова красиви удари и атакуваше мрежата.

Новак също играе стъпил върху основната линията, но играта му е напълно различна. Защитата му е изумителна. Имаш усещането, че играеш на флипер машина, тъй като топката се връща със същата светкавична скорост.

Рафа пък е напълно различен. Той може да играе на 10 метра зад основната линия, но ще тича за всяка една топка. Левичар. Изпълнява удари тип банан.. Мисля, че Карлос няма нещо конкретно от тяхната игра и неговият тенис е нещо напълно ново. При Алкарас има една отличителна черта, защото всеки от нас предпочита да бъде дефанзивен, контраатакуващ или свръхагресивен в подхода си на корта, докато той може да прави всичко това еднакво добре.

Той може да изпълни съвсем посредствен слайс и въпреки това да атакува мрежата. Обикновено можеш да отговориш с лесен ответен удар, когато получиш подобна топка от друг тенисист и той не би посмял да те атакува, само че това не е в стила на Карлос. Ако му дадеш дори една малко по-лесна топка, вече знаеш, че ще те атакува на секундата. Това е най-трудното срещу него. Бих казал, че не съм срещал по тежък съперник досега в кариерата си, но имам достатъчно време, за да се подобря - коментира Медведев на своята пресконференция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Алкарас може всичко на корта; не съм срещал по-тежък съперник в кариерата си Калоян Соколов
Теми:  
даниил медведев | интервюта | карлос алкарас | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook