Медведев бе на прага от поражението, но намери сили да пречупи Хуркач

от в 12:35 на 14.08.2021
Мирела Николова

Даниил Медведев бе на косъм от загубата, но съумя да остане хладнокръвен и да достигне до победата след обрат над Хуберт Хуркач. Двубоят не бе никак лек за нито един от двамата, но в крайна сметка руснакът се оказа по-стабилен от двамата в решителните моменти, за да затвори срещата за крайното 2:6 7:6(6) 7:6(5) и по този начин да вземе реванш за поражението в четвъртия кръг на Уимбълдън. В битка за място на финала в Торонто световният №2 ще се изправи срещу гиганта от САЩ Джон Иснър.

В откриващата част резултатът остана равен до шестия гейм, когато няколко непредизвикани грешки от страна на руснака, гарнирани с двойна грешка на брейкбол, предадоха инициативата на Хуркач - 4:2. Впоследствие ветровитите условия на корта се отразиха на представянето на Медведев и той инкасира още един брейк, с който 13-ият в света откри сметката си в общия резултат.

Втората и третата част се развиваха напълно равностойно, като за това до голяма степен спомогнаха чудесните изяви на двамата от сервис линията. Хуркач запази високото си ниво на представяне от дъното на корта, а Медведев изчисти играта си от неточности, което доведе до пълно изравняване на силите и изиграване на тайбрек. В него никой не успяваше да вземе предимство в точките, като сбъркан смач от поляка се оказа разковничето за успеха на световния №2 в частта.

В решителния сет и двамата се сдобиха с възможности за брейк, ала всички 3 от тях бяха заличени от сервиращите и развръзката на този толкова оспорван сблъсък щеше да дойде в тайбрек. Там силите отново бяха напълно изравнени и само два пропуска от бекхенд на по-нискоранкирания играч решиха изхода на срещата в полза на финалиста от Аустрелиън Оупън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев бе на прага от поражението, но намери сили да пречупи Хуркач Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | торонто | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook