Медведев бе сериозно тестван от Корда, но в крайна сметка не допусна изненада

от в 23:29 на 04.11.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев бе изправен пред втори пореден много сериозен тест на Мастърса Париж, но класата на руснака си каза думата и той съумя да предолее съпротивата на талантливия Себастиан Корда. Световният номер две трябваше да осъществява обрат, за да се класира на четвъртфиналната фаза, ала това по никакъв начин не го притесни и той в крайна сметка се наложи с 4:6 6:1 6:3 и така си осигури сблъсък с един измежду Юго Гастон и Карлос Алкрас през утрешния ден.

Шампионът от Откритото първенство на САЩ не допускаше никакви непредизивкани грешки в началните минути и имаше цели четири шанса за пробив в дебютните два сервис гейма на младока, само че агресивният подход на Корда даде резултат и американецът се измъкна от трудното положение. 21-годишният състезател продължи да атакува всяка по-къса топката от страна на опонента си, което му донесе пробив в деветия гейм и първият сет изненадващо отиде в сметката на непоставения играч.

Медведев бързо се окопити и значително повиши своето равнище, докато напрежението видимо повлия върху нервите на световния номер 39, който прибързваше в опитите си да завърши разиграването и заслужено се стигна до пълен паритет в резултата. 

Картината не се промени по никакъв начин в третия сет, където аутсайдерът отново изостана с два брейка пасив. Корда все пак показа желание да се бори, като намали пасива си, но силите му не стигнаха за нещо повече и московчанинът затвори успешно срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев бе сериозно тестван от Корда, но в крайна сметка не допусна изненада Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | мастърс в париж | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook