Медведев бе тестван, но сложи край на участието на сензацията в Маями и е 1/2-финалист!

от в 21:59 на 30.03.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев сложи край на тенис приказката на Кристофър Юбенкс. Американецът стартира участието си от квалификациите, но по никакъв начин не се притесни от множеството по-високоранкирани съперници, срещу които трябваше да се изправи и достигна до дебютния си Мастърс четвъртфинал. Всяко хубаво нещо обаче приключва в някакъв момент и бившият номер едно не допусна изненада, приключвайки рейда на местния любимец в Маями - 6:3 7:5.

Все пак Юбенкс може да бъде повече от щастлив с постигнатото през изминалата седмица и заслужено ще дебютира в топ 100, докато Медведев продължи към фазата на финалната четворка, където го очаква сблъсък с един измежду Франсиско Серундоло и неговия сънародник Карен Хачанов.

Началото на мача беше абсолютно неочаквано, защото Юбенкс категорично водеше играта и не пропускаше случай да атакува мрежата, където неговите 201-сантиметра вършеха своята работа и изведнъж четвъртият поставен се оказа изправен пред точка за пробив. Всъщност въпросният гейм се превърна в същински тенис маратон, само че накрая московчанинът съумя да задържи подаването си, след като отрази общо пет брейкбола.

Американецът продължаваше да действа с максимална доза агресия и минаваше с лекота през подаванията си, но фаворитът не изглеждаше притеснен по никакъв начин и на два пъти пласира асове на втори сервис, когато се намираше в наглед неизгодна позиция. Все пак логичното се случи и постепенно нивото на световния номер 119 спадна драстично, което позволи на Медведев да пробие за аванс от 4:3, а впоследствие той удвои аванса си, затваряйки сета с нов брейк в своя актив.

Местният любимец се мобилизира на старта на втората част и започна да печели множество лесни точки с помощта на началния си удар. Руснакът пък по никакъв начин не отстъпваше, като освен това видимо имаше сериозно преимуществено в редките случаи, когато имаше по-дълги разигравания. Постепенно петият в света намери как да вкарва почти всичките си ретури в корта и това му позволи да се откъсне напред с 4:2, само че срещата беше далеч от своето приключване, защото Юбенкс веднага се мобилизира и изравни резултата.

По всичко изглеждаше, че ще станем свидетели на тайбрек, но аутсайдерът не издържа на напрежението и се пропука в последния възможен момент, което позволи на Медведев да намери място на своя пети пореден полуфинал през сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев бе тестван, но сложи край на участието на сензацията в Маями и е 1/2-финалист! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook