Медведев дебютира в топ 5, Баутиста-Агут в топ 10, а Григор с нов спад

от в 07:40 на 19.08.2019
Калоян Пламенов

Шампионът от турнира в Синсинати Данил Медведев дебютира от днес за първи път в своята кариера в топ 5 на световната ранглиста. Той дръпна с три позиции нагоре след триумфа на американска земя и от днес е пета ракета в света. Това е и единствената промяна в петицата, където нещата са си постарому.

Лидер е Новак Джокович, а след него са Рафаел Надал, Роджър Федерер и Доминик Тийм. Шестата позиция си остава за Александър Зверев, а Кей Нишикори спадна с две места и от днес е седма ракета в света.

Стефанос Циципас също направи лек спад, но с едно място и от днес е осми в света, а Карен Хачанов си запазва деветото място в ранглистата. Роберто Баутиста-Агут пък за първи път в кариерата си се класира за топ 10 и от днес заема десетото място след прогрес с една позиция, докато Фабио Фонини направи спад с една позиция и загуби мястото си в десетката.

Финалистът в Синсинати Давид Гофен прогресира с четири места и от днес е 15-а ракета в света, а Ришар Гаске, който игра полуфинал в Синсинати, направи забележителен прогрес с цели 22 позиции и от днес е 34-и в света.

За наше съжаление Григор Димитров отново отстъпва позиции, този път четири, и от днес заема 78-ото място в ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев дебютира в топ 5, Баутиста-Агут в топ 10, а Григор с нов спад Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | данил медведев | ранглиста | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook