Медведев: Думите на Джокович ми помогнаха повече, отколкото психологът ми

от в 21:47 на 25.10.2021
Мирела Николова

Даниил Медведев неведнъж през този сезон засвидетелства огромното си уважение към Новак Джокович, като същевременно наскоро заяви, че е напълно съгласен с позицията на сърбина относно ваксинирането на тенисистите за допускане до участие на Аустрелиън Оупън. Руснакът също така разкри, че думите на световния №1 са му помогнали да преодолее разочароващата загуба на Олимпиадата в Токио, където Медведев имаше за цел да спечели златото, но надеждите му бяха попарени след изненадващо поражение на четвъртфиналите от бъдещия бронзов медалист Пабло Карено Буста.

"По време на US Open работих усилено с психолог. Тя ми помогна до известна степен, но думите на Джокович след загубата му на Олимпийските игри в Токио оказаха по-силно влияние върху мен. Той каза, че случилото се вече не може да бъде поправено и че всичките загуби на Олимпиада през годините са го направили по-силен за следващите надпревари.

Имах огромно желание да представя страната си в Токио по възможно най-добрия начин, но не се получи. След Игрите се чувствах наистина зле в продължение на около седмица. Разбрах, че няма да имам такъв шанс пред себе си през следващите четири години особено предвид факта, че следващото им издание ще се проведе в Париж на клей. Но когато прочетох думите на Новак, взех пример от него - реших, че няма смисъл да се разстройвам и че трябва да продължа напред", разказа тазгодишният шампион от US Open.

Източник: Tennis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Думите на Джокович ми помогнаха повече, отколкото психологът ми Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook