Медведев елиминира Пуй; Раонич с чиста победа над Бедене

от в 19:01 на 20.06.2019
В
Даниил Медведев извоюва трисетова победа над Лука Пуй и се класира за 1/4-финалите в Куинс. Той стори това след 7:6(9) 6:7(5) 6:2 в оспорван сблъсък.



Двамата успяха да си размениха по един пробив в началните фази на мача, като до 3:3 играта им бе преминаваше през спадове и възходи, а видимо те търсеха все още постоянството си. Все пак, намерили повече ритъм и използвайки сервисите си на високо ниво, напълно закономерно, последваха по три почти безпроблемни сервис геймове и за двамата и по този начин се стигна тайбрек.

В дългия гейм двамата на няколко пъти сменяха лидерството в игрови план, а Лука на цели четири пъти наваксваше минибрейковете си пасив. В крайна сметка обаче нервите му не издържаха и след поредната размяна на полета при 9:9 той, въпреки че точно беше наваксал пробив пасив, отново допусна минибрейк, а впоследствие и този път не съумя да се върне и отстъпи в сета.



През втората част отново серивс геймовете се развиваха абсолютно аналогично и безпроблемно до 5:5, а дори след това отново двамата преминаха през сходни подавания след като се пробиха един-друг категорично. Втория тайбрек в срещата обаче не беше толкова динамичен както изминалия и въпреки отново разменените минибрейкиве в началото, късен такъв на Пуй, в крайна сметка успя да му помогне да си извоюва сета и да се задържи в срещата.

В третата част обаче Медедев показа повече устойчивост и постоянство в играта си и успя да поведе с цели два пробива взимайки четири поредни гейма. Впоследствие благодарение на лек спад и сериозно количество грешки, той позволи на Пуй да се върне от 5:2 до 5:4, ала силни последни минути не дадоха шанс на французина да реализира пълен обрат и след 6:4 Даниил продължи напред.

Милош Раонич също е на 1/4-финалите в Куинс след като бившия финалист успя да наделее над Алджаз Бедене в два сета. Това стана факт след 6:3 7:6(3) за канадеца за малко под 1 час и 30 минути игра.



Днес Милош все пак не нижеше асовете си, както през вчерашния ден, ала отново блесна със скромните 16 такива, докато съперника му не успяваше да си служи чак толкова категорично с началния си удар, ала все пак се държеше в мача. Словакът дори показа характер и успя да пробие съперника си, когато серивираше за мача във втората част, ала силите му стигнаха едва дотук и в тайбрека той не успя да окаже никакво съпротивление.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев елиминира Пуй; Раонич с чиста победа над Бедене В

Коментари





Следвайте ни в Facebook