Медведев: Григор започна страхотно мача; надявам се да не е сериозно и да се възстанови бързо

от в 10:52 на 08.07.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев със сигурност не се класира по желания начин за 1/4-финалите на Уимбълдън, след като Григор Димитров се отказа още в първия сет от мача им. Руснакът пък прояви нужното спортсменство и прикани публиката да аплодира първата ни ракета след края мача, а впоследствие се изказа много ласкаво за най-добрия български тенисист и му пожела възможно най-скорошно завръщане на корта.

"Не знам защо, но се случват много контузии в мачовете ми през тази година. Наистина съжалявам за Григор и му казах на мрежата, че с него винаги имаме страхотни мачове, които са изпълнени с невероятни разигравания. Понякога аз печеля, а понякога той. Очаквах с нетърпение да играем на трева. Той започна страхотно и отново имаше чудесни точки. Не знам точно в кой момент той усети нещо и наистина съжалявам. Обикновено впоследствие опитваш да се бориш за известно време, но явно беше невъзможно за него. Определено тежък момент и се надявам да му няма нищо сериозно.

Единственото положитено е, че ще бъда свеж за четвъртфинала си със Синер, защото с Григор наистина разиграванията ни винаги са много дълги и щеше да бъде проблем, ако бяхме стигнали до тайбрек в петия сет. Очаквам с нетърпение да се изправя срещу Яник и да взема реванш за петте поредни загуби, които ми нанесе" - сподели бившият номер едно по време на интервюто си на корта, a Медведев дори качи пост в социалните медии, за да пожелае бързо възстановяване на родния ни представител.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Григор започна страхотно мача; надявам се да не е сериозно и да се възстанови бързо Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | интервюта | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook