Медведев: Хората не харесват младите играчи, защото не са Федерер и Надал

от в 21:45 на 07.12.2021
Мирела Николова

Роджър Федерер и Рафаел Надал оформят едно от най-легендарните съперничества не само в тениса, но и в спорта като цяло. Несъмнено те са едни от главните "виновници" за популяризирането на тениса по света, тъй като като всеки един сблъсък помежду им представлява истинска наслада за окото. През последните години обаче двамата са споходени от контузии, които ги извадиха от не една и две надпревари и които дават ясен сигнал, че времето на Маестрото и Матадора в професионалния тенис неумолимо изтича.

Въпреки че на голямата сцена изгряват редица млади звезди, показващи отлични качества, мнозина са обезпокоени за бъдещето на тениса и интереса към него, след като Федерер и Надал сложат край на кариерите си. Според Даниил Медведев основният проблем идва от факта, че хората ще продължават да съпоставят новоизгряващите таланти с двамата легендарни състезатели:

"Мисля, че е трудно играчите от новото поколение да бъдат сред любимците на феновете на тениса, тъй като Федерер и Надал завинаги ще си останат техните големи фаворити поради простата причина, че са едни от най-големите спортсмени в световен мащаб, а съперничеството помежду им има специално място в историята на спорта.

Сега, когато някой играч не е като тях, хората са склонни да гледат на него по негативен начин, казвайки си: "Защо той не е като Роджър и Рафа?". Познайте какво - всеки човек е различен. Смятам, че когато те двамата се откажат, ще има хора, които гледат тенис отскоро и които не са били свидетели на играта на Федерер и Надал, и при тези обстоятелства младите тенисисти ще бъдат възприети като новите герои", завърши руснакът.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Хората не харесват младите играчи, защото не са Федерер и Надал Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook