Медведев и Раонич реализираха победи в последователни сетове

от в 21:22 на 01.07.2019
В
Даниил Медведев държеше развитието на двубоя под контрол и не срещна особени затруднения в мача си срещу Паоло Лоренци. Високият руснак се наложи в три сета с 6:3 7:6(2) 7:6(2), като във втория кръг в Уимбълдън Медведев ще се изправи срещу Алексей Попирин, надделял над Пабло Кареньо Буста след 7:6(2) 7:5 6:2.

Бърз пробив при 2:1 на сметката на руснака реши първата част в негова полза, но опитният италианец не сведе глава и на свой ред проби във втория сет, за да поведе с 3:1. За негово съжаление обаче подемът в представянето му се оказа прекалено краткотраен и пробивът му веднага бе върнат.

Оттогава изненади на начален удар нямаше, като в тайбрека Медведев пое инициативата от рано, повеждайки набързо с 3:0 точки. Лоренци все пак се доближи на едно разиграване от своя съперник, но серия от четири поредни точки в полза на 11-тия поставен му гарантира преднина от два на нула сета.



В третата част отново Медведев имаше леко предимство, макар че руснакът така и не успяваше да се добере до решителен пробив, въпреки че при 4:3 той имаше три шанса да стори това, а водейки с 5:4 се бе сдобил и с три точки за приключване на мача. Все пак Лоренци отново демонстрира бойния си дух и ,,отърва кожата", достигайки до втори дълъг гейм, но и той, подобно на този през втория сет, премина изцяло под доминацията на Даниил, който набързо се откъсна с преднина от два минипробива, а скоро подпечата успеха си след нов тайбрек, завършил в негова полза след 7:2 точки.

Милош Раонич също изигра стабилен мач и елиминира Праджнеш Гунесваран в три сета. Кандадецът не допусна нито един брейк за цялата среща и след 7:6(1) 6:4 6:2 успя да си осигури място във втори кръг на турнира.

В първата част Милош беше силен както на първи сервис, така и на втори такъв, а той дори успя да задържи успеваемост от 100% на точките, при които той трябваше да играе на второ подаване. Отсреща Гунесваран обаче също не отстъпваше и поради това индиецът успя да се доберер до тайбрек. В дългия гейм ситуацията за Праджнеш обаче беше повече от зле, защото той така и не успя да издържи на напрежението и след едва една спечелена точка в тайбрека загуби сета.



Във втората част Гунесваран имаше по-добри показатели на сервис и дори успя да стигне до две последователнии точки за рибрейк за 1:1, след като по-рано аутсайдерът в двубоя инкасира ранен пробив, ала връщане за него нямаше, като до края на сета Милош бе безкомпромисен на сервис.



През третата част Раонич отново започна по-добре и проби рано, но за разлика от изминалия сет той освен че не срещна проблеми в своите подавания, дори успя да пробие за втори път, за да може по този начин категорично да затвори сета с 6:2.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев и Раонич реализираха победи в последователни сетове В

Коментари





Следвайте ни в Facebook