Медведев изкова страхотен обрат срещу Зверев и прати Русия на финал в ATP Cup!

от в 04:34 на 06.02.2021
Валери Андреев

Даниил Медведев успя да надделее над Александър Зверев във втория мач от полуфиналната фаза на ATP Cup в серията между Германия и Русия, с което прати двубоя в сметката на своята страна. Руснакът изоставаше със сет и пробив пасив, ала в крайна сметка надделя с 3:6 6:3 7:5. 

През първата част Зверев започна на доста високи обороти и успя да контролира двубоя, а Медведев сякаш не можеше да намери оптималния си ритъм в разиграванията, особено в своите подавания, а това даваще шансове на Саша в почти всеки гейм и той поведе в отделните части след 6:3.

През втората част всичко за Саша вървеше страхотно до 3:2 за него, когато той  реализира първи пробив за този сет и поведе с брейк преднидна, ала точно тогава започна да изпитва дискомфорт в областта на гърба и загуби четири последователни гейма, с което и този сет.

Първите минути на третата бяха по-добри за Саша и той се движеше чудесно по корта, ала неприятните сигнали и гримасите на германеца се завърнаха скоопостижно. Германецът обаче продължи да дава максимума от себе си, което му позволи да се задържи в резултата в решаващия сет. Световният номер 7 дори стоеше по-добре в разграванията, но сервисите на Медведев го спасяваха.

Зверев извенъж започна видими да доминира, вземайки категорично подаването си за 4:3, а това се случи и впоследствие за 5:4, когато германецът завърши със страхотен печаливш удар. Това обаче се оказа и последния подобен гейм за Саша, защото той бе пробит в единадесетия гейм.

Последва счупване на ракета от страна на германеца, само че Медведев допусна серия от неточнисти и можеше да се стигне до рибрейк, но руснакът пласира умела къса топка и достигна до мачбол, който реализира с невероятен бекхенд уинър.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев изкова страхотен обрат срещу Зверев и прати Русия на финал в ATP Cup! Валери Андреев
Теми:  
atp cup | александър зверев | Германия | данил медведев | русия

Коментари





Следвайте ни в Facebook